Jöhet egy erősebb Alfa Romeo Giulia ezen a nyáron?

Közzétéve:
2020-01-24, 14:55

Évfordulós Alfa Romeo szedán érkezhet idén.

A 2020-as Giulia Quadrifoglio a leggyorsabb Alfa Romeo, amelyet valaha építettek. Az orrában található 2,7 literes dupla-turbós V6-os erőforrás 505 lóerő és 600 Nm nyomaték leadására képes. A teljesítményorientált Alfa szedán 3,8 másodperc alatt teljesíti a 0-100 sprintet. De mi történik, ha ezek a számok nem elég jók a növekvő teljesítményű autók világában?

Úgy tűnik, hogy az Alfa Romeo éppen egy új teljesítmény orientált modell bevezetésével rázná fel a szegmenst. A MoparInsiders.com-hoz közeli források szerint úgy tűnik, hogy az Alfa Romeo nem elégedett a Giulia Quadrifoglióval, és egy még nagyobb teljesítményű új modellen dolgozik.

Az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Noha erről az új Giulia modellről nem sokat tudni, a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) állítása szerint a GTA plakettel ellátott modell 620 lóerőt tud majd, ez több mint 100 lóerővel több mint a négyajtós olasz szedán jelenlegi legmorcosabb változata. A híresztelések szerint egy új 8 fokozatú automata váltó teljesít majd szolgálatot.

Az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio kormánya

A GTA eben az esetben nem a népszerű videójátékot jelöli, hanem a „Gran Tourismo Allegerita” kifejezést takarja, melyben az utolsó szó jelentése: könnyebb. Ebből következik, hogy 20 kg-ot sikerült lefaragni a korábbi Giulia Quadrifoglio súlyából. Sajnos azonban a Giulia GTA nagyon limitált példányszámban lesz csak elérhető.

Az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio hátulról

Márknak volt szerencséje a Stelvióhoz és írt is belőle egy tesztet, amit a linkre kattintva érhetsz el.

Egyes hírek szerint ez lesz az a különleges jármű, amelyet az Alfa 2020. június 24-én, Milánóban, a márka 110 éves évfordulóján mutat be.

Az autós világ friss híreit az Alapjárat hírműsorában találod.

Kapcsolódó írások

Nem tudsz neki ellenállni: Alfaholics GTA-R 290
2017. augusztus 09.
Az Alfaholics vette kezelésbe a legendás Giulia GTA-t, amely a 60'-as évek úttörőjének számított. Nézd meg mire képes 240 lóerő egy "alleggerita" karosszériában!
Alfa Romeo 159 szedán
2018. október 29.
Karl-Heinz Kalbfell rendet rakott? Aligha!

További hírek