A Best Car Web értesülése szerint 2022 júliusában debütálhat a Suzuki Swift újabb generációja. A vadiúj Swift egy sor frissítésen eshet át, és az sem kizárt, hogy egy újonnan kifejlesztett platformra fog épülni.

Utóbbi esetében megoszlanak a vélemények, egyes hangok szerint a japán vállalat nem fejleszt új platformot, hanem a jelenlegi Swiftek számára készített architektúrát (aminek Heartect a neve) fejleszti tovább, vagyis a jelenleg használt Heartect platform átdolgozott verziójára támaszkodhat.

Ötödik generációs Suzuki Swift egy koncepciórajzon
2022-es Suzuki Swift egy koncepciórajzon (Forrás: Best Car Web)

Az viszont valószínű, hogy az 1,2-es motor mild-hibrid technológiával megtámasztva dolgozik majd benne, ráadásul nagyobb teljesítményt és üzemanyag-hatékonyságot ígér annál a motornál, ami a jelenlegi Swiftet szolgálja. A Suzuki várhatóan új aktív és passzív biztonsági funkciókkal is ellátja a modellt.

Az új Swift mellett a hírek szerint a közeljövőben megérkezik a frissített Swift Sport, az erősebb verzió túlszárnyalja majd a mostani Sport kiadást, amely 129 lóerőt helyez a sofőr kezébe. Az erősebb Swift Sport érkezése 2023-ban várható, azt most még nem tudni, hogy az év elején, közepén vagy inkább a végén.

Suzuki Swift szemből

Az új Swift hasonlítani fog az elődjére a dizájn szempontjából, de puhább görbékkel és élekkel ékeskedhet majd, amitől úgy tűnhet, hogy közelebb lépett a prémium szinthez.