Kia Futuron Concept - ablak a gyártó jövőjére

Közzétéve:
2019-11-06, 15:44

A Kia elektromos kupé SUV-jában nem csak a megvilágított tigris-rács érdekes.

A  China International Import Expón (CIIE) megtalálható Kia standon november 10-ig megtekinthető a Futuron névre hallgató kupé-SUV koncepció, amely kétajtós kialakítással és hatalmas kerekekkel rendelkezik. A neve a "future"(jövő) és az "on" (bekapcsolás) szavakból áll össze és azt jelképezi, hogy betekintést enged a jövő Kia modelljeinek formavilágába és technológiájába.

A SUV platformra épülő sportautó teljesen elektromos és összkerékhajtású.  A koncepció 4850 mm hosszú és hatalmas 3000 mm-es tengelytávval rendelkezik, miközben csupán

1 550 mm magas. A megszokott orr részt újra értelmezték, az eredmény pedig nagyon beteg lett.

A Kia Futuron Concept elektromos kupé-SUV

Hasonlóan az Imagine by Kia Concepthez, amelyet márciusban mutattak be a Genfi Autószalonon, a Futuron is egy ablak a Kia elektromos jövőjébe. A gyémánt alakú panorámás utasfülke az UFO-k és a repülő csészealjak stílusjegyeit veszi át, miközben telepakolták  LIDAR érzékelőkkel, melyeknek köszönhetően a 4. szintű autonóm vezetést meg tudja valósítani.

A Kia Futuron Concept elektromos kupé-SUV oldalról

Az utasfülke éppen olyan különleges mint a külseje, köszönhetően az első üléseknek, amelyek hátradőlnek, amikor a kormánykerék visszahúzódik és az autonóm vezetési rendszer aktiválódik. A Kia szerint a repülőgépek első osztályának kényelmével felérnek az ülő alkalmatosságok.

A Kia Futuron Concept elektromos kupé-SUV utastere

Sajnos a Futuron túlságosan extravagáns ahhoz, hogy hamarosan gyártásba kerüljön, azonban elképzelhető, hogy néhány elem vagy kialakítás előbb-utóbb visszaköszön az elektromos modelleken.

Kia

Kapcsolódó írások

Toyota Aygo kiadások
2020. január 06.
Persze SUV-re ne nagyon számíts ennyiért, a Dacia és a Lada kínál egyedüli opciót.
Kémfotókon a négyajtós Mercedes-AMG GT
2017. május 09.
Kéretlen kamerák előtt pózolt végre a Panamera egyik legnagyobb ellenfele, a Mercedes-AMG GT, amiben a V8-as mellett hibrid motor is megbújik majd

További hírek