Különleges kiadással búcsúzik a Subaru WRX STI EJ20

Közzétéve:
2019-09-28, 15:50

Japánban debütál a Subaru WRX STI EJ20 Final Edition, amely az EJ20-as boxermotor 30 éves történelmének állít emléket.

A EJ20 névre hallgató 2 literes, turbós boxermotort 1989-ben mutatták be a Subaru Legacyban, és azóta több ikonikus utcai és versenyautóba is belerakták, köztük a japán piacos STI-be, amely az erőforrás utolsó éltetése.

A világ többi részén már egy ideje a 2,5 literes EJ25-tel szerelik a WRX STI-t, Japánban azonban csak most kerül kivezetésre a raliban is sikereket arató legendás blokk. Ennek egy 555 darabos belpiacos limitált szériába szerelik, a számválasztás nem véletlen, a rali világbajnokságon kitartó szponzornak is kedveskednek ezzel.

Subaru WRX STI EJ20 Final Edition menet közben fotózva

A Subaru erről a szériáról még nem árult el túl sok információt, így az október 23-i Tokiói Autószalonig várni kell, ugyanis akkor leplezik le a WRX STI EJ20 Final Edition-t. Annyi biztos, hogy 19 colos arany BBS felnikkel és "EJ20 Final Edition" táblával lesz felszerelve. A gyártó többszörös túljelentkezésre számít, Ezt úgy fogják orvosolni, hogy sorsolással döntik el, ki kap a limitált példányból.

A motortérben is megtalálható a különleges kiadás jelvénye

"Az EJ20 blokkal felszerelt WRX STI modelleket jelenleg csak Japánban értékesítjük majd. A tengerentúli piacokon különféle erőforrásokkal futnak az STI modellek és ezek gyártása továbbra is folytatódni fog" - olvasható a Subaru bejelentésében.

A Subaru WRX STI EJ20 Final Edition utastere

A félreértések elkerülése miatt, ez nem egy új modell lesz, hanem "csak" egy limitált széria amelyet az EJ20 legerősebb, 329 lóerőt és 432 Nm nyomatékot leadó változata hajt majd.

Az autós világ legfrissebb híreiért nézd meg az Alapjárat heti hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Látványos videó, kis pénzből, Subaruval
2017. május 08.
Itt az élő példa arra, hogy lowbudgetből is lehet menő csapatós videót készíteni, elég hozzá egy vén Subaru és egy megfelelő helyszín
Subaru VIZIV Tourer Concept Genfben
2018. március 09.
2013-ban már a Subaru bemutatta a VIZIV Conceptet, azóta a lista kibővült a Tourer Concepttel is, ami a brand elképzeléseit mutatja a jövő Subaru-modelljeinek dizájnját.

További hírek