2018. február 01. | 02:46

Egy mezei Land Rover önmagában nem volt kuriózum egy 67 éves brit nyugdíjas férfi számára, ezért úgy döntött, a régi dízelmotort gőzmeghajtásra cseréli.

Társszerző: Hajdu Balázs

Egy ötvenéves Land Roverről beszélünk, mely úgy működik, mint egy gőzmozdony. Az átépítés költsége cirka 24 000 angol font volt, ami átszámítva pontosan 8,5 millió forintnak felel meg.

Frank Rothwell átalakította az autót, hogy az jelenleg szén külső égetésével, gőzmeghajtással működik. A külső főtengely, a hagyományos gőzgépre jellemző orr és a meseszerűen ódivatú névválasztás (Mildred) újabb okokat szolgáltatnak arra, hogy szerethető legyen a különleges jármű.

A feltehetően rengeteg felesleges pénzzel és szabadidővel rendelkező Frank Rothwell Anglia északnyugati részén található Oldhamben él. Nem kevesebb, mint 400 órát töltött el a lenyűgöző alkotással. 200 óra volt a gőzgép megépítése, és 200 órába tellett, amíg beszerelte a hajtóegységet az autóba.

 

 

Jelen pillanatban a jármű végsebessége 20-25 km/h-ra tehető; az emelkedőt nem igazán szereti, de talán nem is a kacskaringós hegyi utak meghódítására lett tervezve.

A 67 éves Frank Rothwell egy nyugdíjas mérnök és üzletember, aki saját bevallása szerint “szeret bonyolult dolgokat csinálni.” És nem viccelt. “Mindenkinek kell egy hobbi” - mondta. Le a kalappal a férfi előtt, aki ezt a tevékenységet választotta ahelyett, hogy modellezésbe, makettek faragásába vagy bélyeggyűjtésbe kezdett volna.

 

vezetési élményről beszél. Azt azonban nehéz elvitatni, hogy az angol férfi különlegeset alkotott. A meglepetés ereje, és a teljesen rendhagyó ötlet megvalósítása utánozhatatlan bájjal ruházza fel a történetet. A technológia rohamos mértékű fejlődése mellett szép dolog, ha valaki a hagyományos értékekhez kíván visszatérni.

 

Kipróbálnád a Land Rover gőzgépet? Írdmeg, ha benne lennél egy lassú, komótos pöfögésben.

Forrás: Car Throttle

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!