A Carscoops magazin csapata még a karantén kezdetekor elhatározta, hogy olyan tartalmakat állítanak elő olvasóiknak, amelyek kizökkentik őket, és egyből elfeledkeznek a vírus okozta nehézségekről.

2002 Honda Jazz tuning

Itt van például ez az épített Honda Jazz. Igazi csajos autó! Ha külsőre ránézel, azt gondolhatod: hűha, kapott egy-két toldatot, fullos felniket, na meg persze átesett egy alapos fóliázáson. Mi az, amitől le kellene essen az állad? – gondolod. Hát az összkép az, ami egészen hihetetlenné teszi ezt az autót. Belseje menta zöld és Louis Vuitton, de nem lövök le előre minden poént!

Honda Jazz beltere fehér kárpittal és Louis Vuitton bevonattal

Mivel nincs az autón rendszám sem elöl, sem hátul, így nehéz lenne kitalálni, hol tartózkodik jelenleg ez a 2002-es Honda Jazz. Ez egy japán belpiacos autó, amelyet a szigetországból importáltak, ha tippelnem kellene, akkor az Egyesült Királyságba. A Jazzt a MotorHub nevű oldalon hirdetik 2 989 angol font értékben, ami nagyjából 1 195 000 forintnak feleltethető meg. Angliában egyébként ugyanezért az összegért meg lehet vásárolni egy ugyanilyen évjáratú Jazz sztenderd verzióját is.

2002 Honda Jazz tuning oldalról

2002 Honda Jazz tuning hátulról

Menjünk csak bele kicsivel jobban a részletekbe. Egyedi bodykit az autó körül, ennek része a gyáritól teljesen eltérő első és hátsó lökhárító, a megváltozott hűtőrács, az oldalsó szoknyák, 17 colos kerekek, melyekre a bódé rá van engedve az alászerelt air ride rendszerrel. Kívülről úgy néz ki, mint bármelyik, viszonylag igényesen megépített utcai autó, de mi fogad a beltérben? Fehér és menta zöld színek keveréke, az ajtópaneleken pedig Louis Vuitton huzat. Az LV kizárólag az ajtókon lett feltüntetve, az ülések fehér bőrbe lettek vonva, sárga kontrasztos varrással, míg a középkonzolt szintén a fehér szín uralja. Mindemellett a tulajdonos úgy gondolta, a menta zöld szín még bőven elfér a többi mellett, így hát a kormány, a műszerfal és az ajtók maradék része abban pompázik.

Honda Jazz fehér és menta zöld színű beltér

A már nagykorú, vagyis immár 18 éves Honda Jazz ablakai és oldalsó visszapillantói egyébként elektromosak, van benne légkondi is, valamint egy igazán menő, utángyártott Alpine hangrendszer. Az autón csupán optikai tuningot végeztek, erről árulkodik, hogy az icipici motorháztető alatt egy 82 lóerőt teljesítő 1,3 literes benzinmotor van, ami 119 newtonméter nyomatékot ad le. A végsebessége mesés 171 km/h, a nullszáz sprintet pedig 12 másodperc alatt teljesíti.

Honda Jazz csomagtartójában kompresszor

Te mit gondolsz erről az alkotásról? Kiverte nálad a biztosítékot, vagy épp ellenkezőleg, elfogadnád?