Már elérhető az Audi TT 20 years limitált kiadás

Közzétéve:
2018-12-05, 15:56

Az Audi limitált kiadású „TT 20 years” modellekkel tiszteleg a TT 2 évtizedes sikertörténete előtt.

December első hetében elkezdődött a megújult, markánsabb kinézetű Audi TT előértékesítése, amely erősebb motorpalettával és kibővített alapfelszereltségi listával rendelkezik. A különleges, évfordulós kiadás, mindössze 999 példányban készül majd Győrben, alapjául pedig az 1998-as első generációs TT szolgál.

Audi TT 20 years egy repülőtéren szemből fotózva

Az 1995-ben, a Tokiói Autókiállításon bemutatott TTS Roadster-tanulmányautó néhány részlete is fellelhető a mostani különkiadáson, például a belső térben. Az ülések, az ajtóborítás és a középkonzol mokaszinbarna nappabőr borítása, és a további bőrrel borított betétek és Panuka újragondolt kontrasztvarratok, modernebb kiadásban idézik fel az eredeti koncepció autót.

Az Audi TT 20 years kormánya

Az évfordulós kiadás könnyen felismerhető az egyedi, sorszámot jelölő plakettről, illetve a kormányon és a sebességváltó gombon található „TT 20 years” feliratról.

Ami a külsejét illeti, 19 colos metálszürke felniken gurul, illetve egyedi kipufogóvégek, mátrix OLED hátsó lámpák és az oldalküszöbök felett mattított négy karika jelzi, hogy ez nem egy egyszerű TT. A színválaszték elég szegényes, a leendő vásárlók nyílszürke és nanoszürke fényezés közül választhatnak. A limitált kiadású „TT 20 years” modellek Coupé és Roadster változatban is elérhetők.

Audi TT a Győri gyártósoron

Az Audi Hungariánál 1998 óta összesen 600 000-nél is több Audi TT készült. A most megújult modellek a harmadik generációnál is sportosabb karaktert kaptak, és két győri gyártású közvetlen befecskendezésű benzinmotorral érhetők el, melyek teljesítménye meghaladja az elődeikét. Az alapmotor a 40 TFSI 145 kW-os (197 LE), a nagyobb pedig a 45 TFSI 180 kW-os (245 LE) teljesítménnyel. Az új hétfokozatú S tronic váltónak köszönhetően rövidebb áttételt kaptak az alsó sebességfokozatok, ennek köszönhetően javul a menetdinamika.

A TT Coupé 6,6 másodperc alatt éri el a 100 km/h-át a gyengébb erőforrással, míg a 45 TFSI-nek 5,9 másodperc is elegendő erre. Az erősebb motorral együtt, rendelhető Quattro összkerékhajtás is, amely további pluszt jelent a vonóerő és a menetdinamika terén.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Az Audi 25 éves sajtótájékoztatójának résztvevői
2018. szeptember 21.
2018. szeptember 20.-án ünnepelte az Audi Hungaria fennállásának 25 éves jubileumát
Audi TT győri gyártósor
2019. május 24.
Az elektromos autók térhódításának egyik első áldozata az Audinál megszűnő TT
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban