A jelenlegi állás szerint a MINI a 2030-as évek elejére tisztán elektromos márkává válik. A brit gyártó várhatóan 2025-ben dobja piacra utolsó új, belső égésű motorral szerelt autóját, és ugyanebben az évben egy új kabrió modellt is bemutat. A korábbi hírekkel ellentétben a cég hivatalosan is megerősítette, hogy a MINI Cabrio legalább az évtized végéig marad.

MINI Cabrio

„Igen nagy rajongótáborral bír a MINI Cabrio. Erre enged következtetni a legújabb, frissített modell iránti nagy kereslet is. Ezért szilárdan meg vagyunk győződve arról, hogy ez a járműkoncepció a jövőre nézve is sikeres lesz” – nyilatkozta Bernd Körber, a MINI márkaigazgatója.

A gyártó szerint a MINI Cabrio utódjának fejlesztése „el van intézve”, bár ez nem azt jelenti, hogy az autó már most készen áll arra, hogy piacra dobják. A jelenlegi generációs modellnek még legalább két-három év van hátra az életéből, az utódból vélhetően még prototípus sem létezik. A MINI csak jelezni akarta, hogy az új modell zöld utat kapott a 2025-ös gyártáshoz.

MINI Cabrio

A brit vállalat szerint a Cabrio Németországban különösen népszerű, de az Egyesült Államokban és értelemszerűen Nagy-Britanniában is sok fogy belőle. A márka bízik abban, hogy a jelenlegi modell leváltásának bejelentése „szenzációt fog okozni”.

„Tavaly Németországban majdnem minden ötödik MINI vásárló a nyitott tetejű vezetési élményt választotta. Ez jól mutatja, hogy a MINI közösség nagy lelkesedéssel tekint egy ilyen járműkoncepcióra a jövőben” – közölte Körber.

MINI Cabrio

Nem kizárt, hogy a prémium kisautók szegmensének egyetlen nyitott tetejű négyüléses modellje egy teljesen elektromos változatot is kap a megjelenésekor. Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy a MINI a belső égésű motor mellett marad a következő generációs kabrió esetében, sőt, könnyen lehet, hogy ez lesz az utolsó robbanómotoros változat.