Másfajta platformra épülne az új A4, ezzel spórolhat az Audi

Közzétéve:
2019-08-08, 09:03

Az Audi többek között a frissített A4 bemutatásával vágott neki ennek az évnek, ám fél év távlatából már kiforrottak bizonyos részletek a következő generációs modellel kapcsolatban is.

A legszámottevőbb alakítás a vadonatúj szériára vonatkozóan az volna, hogy a jelenlegi MLB architektúrát az MQB-re cserélnék. Ezzel a vállalat nem kevesebbet, mint 1 milliárd dollárt (kb. 290 milliárd forint) tudna megtakarítani.

Audi S4 2020

Nemrégiben frissült a teljes A4 felhozatal és hamarosan megérkezik az RS4 Avant is a kereskedésekbe. Mindeközben Ingolstadtban folynak a munkálatok, hogy az Audi a lehető legtökéletesebb formában dobhassa piacra legkeresettebb autójának következő generációját.

Mivel manapság nagyjából minden ötödik kézbesítésre kerülő Audi egy A4-es, ezért a vállalatnak komoly energiát kell abba fektetnie, hogy az utód tovább hordozhassa az elődmodellek sikerét. Az original A4-es nagyjából negyed évszázaddal ezelőtt volt jelen a köztudatban, az Audi 80-at váltotta. Mintegy 7,5 milliós eladási számmal büszkélkedve, az Audi 2022 és 23 környékére tervezi az újgenerációs modell felfedését.

Audi A4 felhozatal 2020

A híresztelések ellenére az Audi bennfentesek állítólag kitartóan harcolnak amellett, hogy a modell alatt megmaradhasson az MLB platform. Az MLB padlólemezzel úgy fest az A4, mint egy rövidebb, sportosabb megjelenésű A6.

A Volkswagen Csoport csökkenteni szerette volna a költségeket remélve, hogy könnyebb lesz megbirkózni a végtelen lefolyásúnak tűnő dízelbotránnyal. Néhányan attól tartanak, hogy ha bekerül az MQB az új A4 alá, az valamelyest rontana a vállalat prémium imázsán.

A B10-es kódnévvel érkező bestiában várhatóan a korábbinál is több anyag lesz. Az autó megjelenése már elöljáróban is olyannyira lenyűgözte a vállalaton belüli nagyfarkasokat, hogy viharzó ováció közepette fogadták a további információkat a modellről.

Forrás:

További autós hírek

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Az Electrec szúrta ki, hogy nemrég nyilvánosságra hozták a Tesla egyik idén benyújtott szabadalmát, ami “A járművek és a napelemek…

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
1968 Audi 100 C1, baba kék, kupé, elölnézet, oldalnézet, balról, nyitott ajtó, nő áll ki belőle
2019. december 07.
Fennállása alatt az Auto Union számos nagyszerű autót mutatott be, melyek mind nagy hatással voltak a weimari köztársaság és az NSZK autóiparára. Ma ezek közül ötöt ismerhetsz meg
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban