Másfajta platformra épülne az új A4, ezzel spórolhat az Audi

Közzétéve:
2019-08-08, 09:03

Az Audi többek között a frissített A4 bemutatásával vágott neki ennek az évnek, ám fél év távlatából már kiforrottak bizonyos részletek a következő generációs modellel kapcsolatban is.

A legszámottevőbb alakítás a vadonatúj szériára vonatkozóan az volna, hogy a jelenlegi MLB architektúrát az MQB-re cserélnék. Ezzel a vállalat nem kevesebbet, mint 1 milliárd dollárt (kb. 290 milliárd forint) tudna megtakarítani.

Audi S4 2020

Nemrégiben frissült a teljes A4 felhozatal és hamarosan megérkezik az RS4 Avant is a kereskedésekbe. Mindeközben Ingolstadtban folynak a munkálatok, hogy az Audi a lehető legtökéletesebb formában dobhassa piacra legkeresettebb autójának következő generációját.

Mivel manapság nagyjából minden ötödik kézbesítésre kerülő Audi egy A4-es, ezért a vállalatnak komoly energiát kell abba fektetnie, hogy az utód tovább hordozhassa az elődmodellek sikerét. Az original A4-es nagyjából negyed évszázaddal ezelőtt volt jelen a köztudatban, az Audi 80-at váltotta. Mintegy 7,5 milliós eladási számmal büszkélkedve, az Audi 2022 és 23 környékére tervezi az újgenerációs modell felfedését.

Audi A4 felhozatal 2020

A híresztelések ellenére az Audi bennfentesek állítólag kitartóan harcolnak amellett, hogy a modell alatt megmaradhasson az MLB platform. Az MLB padlólemezzel úgy fest az A4, mint egy rövidebb, sportosabb megjelenésű A6.

A Volkswagen Csoport csökkenteni szerette volna a költségeket remélve, hogy könnyebb lesz megbirkózni a végtelen lefolyásúnak tűnő dízelbotránnyal. Néhányan attól tartanak, hogy ha bekerül az MQB az új A4 alá, az valamelyest rontana a vállalat prémium imázsán.

A B10-es kódnévvel érkező bestiában várhatóan a korábbinál is több anyag lesz. Az autó megjelenése már elöljáróban is olyannyira lenyűgözte a vállalaton belüli nagyfarkasokat, hogy viharzó ováció közepette fogadták a további információkat a modellről.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?
V8 helyett V6: itt az új Audi RS4 Avant
2017. szeptember 12.
Egy valamit hiányolhatunk az új Audi RS4 Avantból, a V8-at. Csökkent a köbcenti, megfogyatkoztak a hengerek, viszont még így is 170 Nm-el erősebb elődjénél