Új generáció köszönt be az Audi A6 Allroad életében!

Közzétéve:
2019-06-08, 11:49

A megújult Audi A6 Allroad bemutatja, milyen az, amikor egy luxusautó aszfalton és terepen egyaránt otthonosan mozog

Az A6 Allroad quattro huszadik évfordulóját ünnepli, ugyanis 1999-ben mutatta be az Audi az Avant rendkívül sokoldalú változatát. Az autó különböző megjelenéssel és még jobban testreszabható felszereltségi variációkkal igyekszik kielégíteni az időről-időre változó fogyasztói igényeket.

Audi A6 Allroad porban

A negyedik generációs Allroad quattrót a Volkswagen konszern híres, nevezetes MLB platformjára építették, amely elsőkerekes, illetve összkerék-meghajtású járművek architektúrájaként tud szolgálni. Az említett padlólemezt úgy alakították ki, hogy a különféle villanyosított hajtáslánc-berendezések is helyet kaphassanak az autó aljában, továbbá ügyeltek arra is, hogy némileg növekedjen a hely az utastérben.

Audi A6 Allroad 2019 utastere

Az európai piacon az Audi háromféle, 3,0 literes hathengeres TDI motorral kínálja a megújult A6 Allroadot. A széria nyolcfokozatú Tiptronic automata váltóval funkcionál. Az erőforrások közül a legkisebb a 45 TDI-ként elnevezett egység, ami 231 lóerős és 500 Nm forgatónyomaték leadását viszi véghez. Az üzemanyag-fogyasztás 100 km-en gyári adatok szerint 5,9-5,8 liter környékén alakulhat. A nullszázas gyorsulást ezzel a kialakítással 6,7 másodperc alatt viszi véghez az Audi A6 Allroad.

2019 Audi A6 Allroad hátulja

A soron következő motor nem más, mint az 50 TDI, mely 286 lóerős, ehhez pedig 620 Nm nyomaték társul, amit 2 250 és 3 000 percenkénti fordulatszám-tartományban képes leadni a gépezet. A végsebesség 250 km/h-ra korlátozódik, álló helyzetből pedig 5,9 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t az autó.

A kínálat csúcsát az erőforrások tekintetében az a 3,0 literes TDI egység jelenti, mely 349 lóerővel, valamint 700 Nm-rel bír. Teljes nevén az Audi A6 Allroad quattro 55 TDI le tudott faragni a legutóbbi, 5-9 másodperces sprintidőből 7 tizedet. Mindhárom erőforrás lágy hibrid kiegészítéssel lesz teljes, az akkumulátorok fékezés során nyerik vissza a szükséges energiát, hogy töltődni tudjanak.

2019 Audi A6 Allroad felülnézetből fotózva

A kítűnő hangzás végett az utastér kérésre Bang & Olufsen audiorendszerrel is felszerelhető, mely 19 hangszórót és egy mélynyomót foglal magában. Az autón okostelefon segítségével is könnyen véghez lehet vinni beállításokat, ehhez csupán a myAudi applikáció letöltése szükségeltetik.

Audi A6 Allroad ülései

Az Audi különkiadással is készül az évforduló alkalmából, melynek a „20 years allroad edition” nevet adták. A negyedik generációs Audi A6 Allroad 2019 nyarától elérhetővé vált Európa piacain.

Ha egy családi Audi vásárlásán gondolkozol, nézz körül a Pannonhandel.eu weboldalán, ahol rengeteg, jó állapotoban lévő modell közül válogathatsz. Keresd a Pannonhandel Zrt. munkatársait (+36 20 262 22 62, [email protected]) bizalommal, és kérj ajánlatot a számodra megfelelő Audi modellre!

Forrás:

További autós hírek

Újabb elégedetlenségi hullám söpör végig a budapesti taxisokon. Ezúttal az Uber utódjaként emlegetett Bolt (korábbi nevén a Taxify) húzta ki a gyufát azzal,...

Igencsak parás dologgal szerzett egy kis extra bevételt és hírnevet egy Ohio államban működő autómosó – szúrta ki a hvg.hu Nemsokára itt a...

Egy egyszerű balra kanyarodásnak indult, aztán… Beakadt a kormány fogasléc? Megszédült a sofőr? Az autóvezető hirtelen rájött, hogy gyalogos? Várjuk a megfejtéseket kommentben…...

Október 20-án, vasárnap vadgázolás történt az M3-ason, a kisbagi pihenőnél. A gázolónak hatalmas szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta!Írt néhány sort az esetről: “Sziasztok!Én...

Olvasónk András küldte nekünk a felvételt. Annyit írt hozzá: Dunaharasztin az 51-esen készült a felvétel tegnap este. Még a lovas nézett rám csúnyán...

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?