2019. augusztus 08. | 11:03

Az Audi többek között a frissített A4 bemutatásával vágott neki ennek az évnek, ám fél év távlatából már kiforrottak bizonyos részletek a következő generációs modellel kapcsolatban is.

A legszámottevőbb alakítás a vadonatúj szériára vonatkozóan az volna, hogy a jelenlegi MLB architektúrát az MQB-re cserélnék. Ezzel a vállalat nem kevesebbet, mint 1 milliárd dollárt (kb. 290 milliárd forint) tudna megtakarítani.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

Nemrégiben frissült a teljes A4 felhozatal és hamarosan megérkezik az RS4 Avant is a kereskedésekbe. Mindeközben Ingolstadtban folynak a munkálatok, hogy az Audi a lehető legtökéletesebb formában dobhassa piacra legkeresettebb autójának következő generációját.

Mivel manapság nagyjából minden ötödik kézbesítésre kerülő Audi egy A4-es, ezért a vállalatnak komoly energiát kell abba fektetnie, hogy az utód tovább hordozhassa az elődmodellek sikerét. Az original A4-es nagyjából negyed évszázaddal ezelőtt volt jelen a köztudatban, az Audi 80-at váltotta. Mintegy 7,5 milliós eladási számmal büszkélkedve, az Audi 2022 és 23 környékére tervezi az újgenerációs modell felfedését.

A híresztelések ellenére az Audi bennfentesek állítólag kitartóan harcolnak amellett, hogy a modell alatt megmaradhasson az MLB platform. Az MLB padlólemezzel úgy fest az A4, mint egy rövidebb, sportosabb megjelenésű A6.

A Volkswagen Csoport csökkenteni szerette volna a költségeket remélve, hogy könnyebb lesz megbirkózni a végtelen lefolyásúnak tűnő dízelbotránnyal. Néhányan attól tartanak, hogy ha bekerül az MQB az új A4 alá, az valamelyest rontana a vállalat prémium imázsán.

A B10-es kódnévvel érkező bestiában várhatóan a korábbinál is több anyag lesz. Az autó megjelenése már elöljáróban is olyannyira lenyűgözte a vállalaton belüli nagyfarkasokat, hogy viharzó ováció közepette fogadták a további információkat a modellről.