A Mazda nehéz helyzetben van és őszintén szólva, ez már nem újdonság. Na jó, a Wankel-motor rajongóinak nem igazán tudtak kedveskedni az utóbbi időben. Az RX-8 eladásai sajnos azonban nem voltak túl meggyőzőek, ezért 2012-ben visszavonták és azóta folyamatosan pletykálnak az utódról, az RX-9-ről. Nevéből adódóan ennek is Wankelesnek kellene lennie, azonban egyre valószínűbb, hogy nem az lesz.

Ez egyelőre csak egy névtelen forrásból származó pletyka, a Jalopnik szerint hiteles. Mivel azonban nem indokolják meg, annyira nem estem hasra tőle. A motorháztető alatt egy sorhatos, turbóval ellátott blokk kap majd helyet, amely nem a BMW-től származik. Simán elképzelhető, hogy a Mazda Skyactiv család legújabb tagja 350 és 400 lóerő közti teljesítmény leadására lesz alkalmas, az RX-9 pedig olyan agilis lesz mint elődei, valamint a Toyota Supra elsőszámú kihívója lehet.

Sajnos valósak az aggodalmak, minimális az esélye, hogy Wankel kerüljön egy új autóba, hiába rendelkezik számtalan előnnyel, az érem másik oldalán ott van a rendszer kényessége és a károsanyag kibocsátási normáknak való megfelelés.

Az autós világ friss híreit az Alapjárat hírműsorában találod.