2022. október 28. | 09:46

Egyelőre utódot sem neveztek meg a kedvelt egyterűek pótlására.

Alig pár napja jelent meg, hogy a Ford véget vet kedvelt kisautója, a Fiesta életének, most újabb bejelentés érkezett: a Galaxy és S-Max modellek is kifutnak.

A Ford nemrég hirdette meg, hogy teljesen újragondolja európai palettáját. A Fiesta 1976 óta meghatározó alakja volt a márkának, a Mondeo és Focus, amelyek a következő években fognak teljesen eltűnni, szintén ikonikusnak számítottak. A Galaxy pedig, amely 1996 óta Volkswagen-Seat-Ford közös szerelemgyermekből önálló felnőtté érett, szintén megszokott képe volt az európai utaknak.

Az 1996-os Galaxy a Ford-Volkswagen-Seat közös gyermeke volt (Forrás: Ford Heritage Vault)

Ami viszont meghökkentő, hogy a két modell tavaly kapott ráncfelvarrást, valamint elektromos hajtással is ellátták őket. Persze a modelleket továbbra is főképp belső égésű motorral vásárolták, ami viszont nem fér el a teljesen elektromossá válás útján.

Ford S-Max (Forrás: Ford)

A Ford hatalmas sepregetést végzett és a már eddig is szomorúnak tűnő paletta most még jobban kifakulni látszik. Ahhoz képest, hogy a terveik az izgalmasabbá válásról szólnak, a fenti modellek eltűnésével a Ford Európában a Mustang és a Ranger mellett családi szempontból a Kugát, az Ecosportot, a Pumát és az Explorert fogja tudni felmutatni, mivel a Galaxy és S-Max utódjaként nem neveztek ki új várható modellt. Ez annyit tesz, hogy egy átlag család választhat SUV, SUV, valamint SUV közül.

Nyilván oka volt annak, hogy meghozták ezt a döntést, a Galaxy és az S-Max iránt is drasztikusan csökkent a kereslet.

Ford