vasárnap - 2023. január 29.
0 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 630 Ft
100 674 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hát ez is eljött: leállíthatják a Ford Fiesta gyártását

2022. október 26. | 07:01

Az elmúlt években közkedvelt kisautó volt, ma viszont útját állja a divatosabb modelleknek és a Ford jövőbeli terveinek.

Úgy néz ki, hogy a vásárlók és a környezetvédelem igényeinek áldozata lehet az egyik legnépszerűbb kisautó. A brit Auto Express értesülései szerint a Ford napokon belül bejelenti, hogy hamarosan leállítják a Fiesta gyártását.

Bár itthon sokan csak az 1995 óta létező "szomorú" Fiestára emlékeznek elsőként, valójában a modell 46 éve létezik és rengeteget eladtak belőle.

A lépés egyébként logikus, ha  a vásárlói igényeket és az autóipar fejlődési irányát nézzük. Utóbbi ugye őrült tempóban hajszolja magát az elektromobilitásba, a Ford tervek szerint 2030-tól már csak elektromos autót szeretne gyártani.

Ez még nem feltétlen túrná le a palettáról a modellt, mert a Fiesta alapjaiban osztozik a méltán népszerű Pumával, aminek viszont 2024-ben várható az elektromos kivitele.

Viszont ahogy a Puma - és mellette más kisebb városi crossoverek - népszerűsége emelkedett, a kisautóké úgy csökkent, tehát lényegében egy formaváltáson ment keresztül a kategória. Ebből tökéletesen látszik, hogy a másik oldalról a vásárló közönség nyírja ki a Fiestát, ami várhatóan 2023 közepén hagyja el a modellpalettát.

A Ford egyébként nem fél nyirbálni a kínálatot ha átalakításról van szó, nemrég a Mondeo tűnt el az Európai kínálatból, utódja már csak Európán kívül lesz kapható.

Ford
Az autógyártók szerint felesleges drágulást hozna az Euro 7-es szabvány Ferrarikhoz ragasztották magukat a környezetvédők Párizsban - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!