A Mazda úgy döntött, hogy ismét frissíti a 2-es modelljét, amely a szupermini kategóriában képviseli a márkát. Az új modell várhatóan idén októbertől kerül forgalomba. A változások között szerepel az új megjelenésű motorválaszték és az átdolgozott felszereltségi struktúra.

Mazda 2

Az új 2-es megtartja a jelenlegi autó 1,5 literes Skyactive-G benzinmotorját, a kínálatban azonban újra megjelenik a 115 lóerős verzió a már meglévő 90 lóerős mellett. A legerősebb motor a Skyactive-G továbbfejlesztett változata. A 90 lóerős kivitelhez hatfokozatú automata sebességváltó is rendelhető, de csak a kézi váltós autók kapják meg a Mazda M Hybrid mild-hibrid technológiáját.

Mazda 2

Maga a motor is számos mechanikai finomítást kapott a hatékonyság javítása érdekében. Például a sűrítési arányt 13:1-ről 15:1-re növelték, és egy áttervezett kipufogórendszert is kapott. A CO2-kibocsátás így akár jelentősen is csökkenhet, a motor és a sebességváltó párosításától függően.

Az új modell továbbviszi a tavalyi frissítés során bevezetett futómű-fejlesztéseket. Ezek közé tartoznak a poliuretán szilentek, a jobb reakciót biztosító szervokormány és a Mazda GVC Plus rendszere, amely a nagyobb kanyarstabilitás érdekében finoman adagolja a fékerőt a kerekekre.

Mazda 2

Az új megjelenésű választékot a belépő szintű SE-L specifikáció indítja, majd a Sport, GT Sport és az újonnan hozzáadott GT Sport Tech felszereltségek következnek.  Az SE-L kivitelben az új 2-es műholdas navigációval, sebességtartó automatikával, légkondicionálóval és Bluetooth-kapcsolattal, a Sport felszereltség pedig vezeték nélküli Apple CarPlay-jel egészül ki.

Mazda 2

A GT Sport felszereltséghez fűthető ülések, tolatókamera, fűthető kormánykerék és színes head-up kijelző tartozik. Az új GT Sport Tech modell borsos felárért további felszereltséget kínál, amely magában foglalja az adaptív LED fényszórókat, a holttérfigyelőt, a hátsó intelligens városi fékezést és a 360 fokos parkolókamerát. A frissített 2-es 12 különböző fényezési színben rendelhető, beleértve a frissítés részeként hozzáadott új Platinum Quartz Metallic árnyalatot is.