Az új Polestar gyártóközpont Chengduban található, amely Kína technológiailag legfejlettebb része. A központnak nem kimondott autógyár kinézete van. A minimalista stílusú fekete homlokzat közepén egy hatalmas embléma található, amely még a légi fotókon is jól látszik. Ezt még fehér színnel dobták fel, az összhatás nagyon exkluzív lett.

A nemzetközileg elismert építészeti és tervező cég, a Snøhetta által tervezett létesítmény magában foglal egy ügyfélorientált központot, egy tesztpályát és egy üvegezett átriumot, ahonnan panorámás kilátás nyílik a gyárpadlóra.

A Snøhetta által tervezett Polestar létesítmény a levegőből fotózva

A Geely célja az volt a gyárral, hogy új ipari referenciaként szolgáljon az elektromos járművek gyártásában. Ennek szellemében itt kerül szériagyártásba a 600 lóerős és 1 000 Nm-es plug-in hibrid kupé, a Polestar 1, amit először 2017-ben mutatták be. A bonyolult szénszálas karosszéria és technikai megoldások miatt csupán évi 500 darab fog legördülni a gyártósorról. Az első darabokat pedig már 2019 végén elkezdik kiszállítani.

A Chengduban található létesítmény főépülete

„Itt, Chengduban, nemcsak prémium hibrid-elektromos teljesítményű autót gyártunk, hanem megteremtettünk egy inspiráló gyártási környezetet is, remek helyet a munka és a látogatók számára. Ez valóban tükrözi a Polestar márkát. Megígértük, hogy 2019-ben megnyitjuk az első gyárat, illetve az autók szállításának megkezdését az év végéig. Az épület mutatja, hogy mindent másképp fogunk csinálni. Ismét sikerült teljesítenünk az ígéreteinket, ami nagy büszkeséggel tölti el a Polestar csapatát" - mondta Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója.

Polestar 1 a gyártósoron a chengdui gyárban

A Polestar célja, hogy a gyáruk Kína leginkább környezetbarát cégei közé tartozzon, viszont ez a szigorú előírások miatt nem egyszerű. Azonban már az építések során figyeltek a globálisan elismert LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) minősítések követelményeire. Az arany minősítés megszerzéséhez kizárólag környezetvédelmi szempontból felelősségteljes beszállítókkal működik együtt.

Ha érdekelnek más hírek is az autós világból, nézd meg az Alapjárat legfrissebb hírműsorát!