Megvédené a gyalogosokat a Tesla

Közzétéve:
2019-09-14, 17:44

A csomaggal a gyalogosokat érintő baleseteket kívánják megelőzni.

Társszerző: Hajdu Balázs

Az Electrek információi szerint – a szabályoknak megfelelően – a Tesla gyalogosvészjelző hangrendszerrel szereli fel a Model 3-akat. Az Egyesült Államokban és az Európai Unióban is kötelezővé tették, hogy az elektromos járművek hangjelzést adjanak ki, amikor alacsony sebességgel közlekednek. A szabályozás a gyalogos védelmét kívánja szolgálni.

A Jaguar I-Pace, valamint a Mercedes EQC elektromos SUV már tartalmazza a fejlesztést, most pedig a Tesla Model 3 is megkapja a csomagot. A rendszer a PWS (Pedestrian Warning System – Gyalogos Figyelmeztető Rendszer) elnevezést kapja.

„2019. szeptember 1-jével az amerikai piacon lévő összes Model 3 megkapja a Gyalogos Figyelmeztető Rendszert, mely megfelel az Egyesült Államokban érvényben lévő előírásoknak. A PWS egy hangjelzés, melyet a jármű 30 km/h-s sebességnél ad ki. A berendezés célja, hogy az egyébként halk autó jelenlétét jelezze, és felhívja a veszélyre a közelben lévő gyalogosok figyelmét” - tudatta közleményében a Tesla.

A Tesla Model 3 alján mutatja a férfi a hangszórót

Hogy hogyan juthatsz a legegyszerűbben Teslához? Keresd fel Mudri Dánielt, a Magyar Autókereskedőház Zrt. értékesítési vezetőjét (+36-20-366-3447, [email protected]) bizalommal, és kérj ajánlatot a számodra megfelelő Tesla modellre!

Kapcsolódó írások

2020. január 08.
A 2 milliárd dolláros üzem hivatalosan is megkezdte a gyártást
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője

További hírek