A Mercedes-Benz EQC ötcsillagos törésteszttel vizsgázott

Közzétéve:
2019-09-07, 13:50

A Mercedes-Benz tisztán elektromos SUV-ja, az EQC ötcsillagos biztonsági besorolást kapott.

A Mercedes-Benz EQC egyike volt annak a hét modellnek, amelyek a legutóbbi tesztelési körben a maximális, ötcsillagos biztonsági minősítést kapott az Euro NCAP-tól. Többek közt a Ssangyong Korando, a BMW Z4, a Skoda Kamiq, az Audi A1 Sportback és a Mercedes-Benz CLA karosszériája is a lehető legjobb értékelést kapta az új autók közül.

A Mercedes első elektromos modellje a Jaguar I-Pacehez és az Audi E-tronhoz hasonlóan öt csillagot kapott. A négyéves Tesla Model X-et az év folyamán fogja értékelni az Euro NCAP.

Mercedes-Benz EQC elölről fotózva

A negyedik generációs Ssangyong Korando a koreai gyártó első modellje, amely teljes pontszámot ért el az Euro NCAP tesztjén és a fokozott biztonság érdekében az automatikus vészfékezési rendszert is tartalmazza az alapfelszereltség.

A Ssangyong Korando oldalról az EURO NCAP teszten

A Kamiq, a Skoda új belépő szintű SUV-ja csatlakozott a Scala család ferdehátújához, amely szintén kitűnően vizsgázott.kárcsak a Seat Arona és az új Volkswagen T-Cross. A jelenlegi Ford Focus, amely több apró frissítésen esett át fenntartotta korábbi ötcsillagos besorolását.

Az Euro NCAP-ot lenyűgözte a BMW Z4 aktív motorházteteje, amely gyalogos gázolás esetén automatikusan felemelkedik. Valamint az új CLA is felkeltette érdeklődésüket, mivel több mint 90% -ot ért el a négy vizsgált biztonsági terület közül háromban.

A BMW Z4 oldalról fotózva az EURO NCAP tesztjén

"Ezekből az eredményekből az öt csillag elérése könnyűnek tűnhet, ám a technológiára vonatkozó tesztelési és felszerelési követelmények teljesítése nagy alaposságot igényel. Beleértve a legújabb technológiai fejlesztéseket és a közúti biztonság előtérbe helyezését. Jövőre újabb változás következik be a minősítési követelményeinkben, de tapasztalataink azt mutatják, hogy a gyártók szívesen tartják fenn az eddig elért magas színvonalat" - mondta az Euro NCAP főtitkára, Michiel van Ratingen.

Ha kíváncsi vagy az autós világ legérdekesebb híreire, nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.

További hírek