Már másodszor villantott hatótáv para elhesegetésére alkalmas jövőképet a Mercedes-Benz. Két nap alatt, 14 óra 30 percnyi utazással 194 km-rel megdöntötte áprilisi 1008 km-es hatótáv rekordját. Az eredmény 82 km/h-s átlagot jelent, ami azt sejteti, hogy viszonylag normális körülmények mellett sikerült összehozni ezt a rekordot.

fotó egy silverstone-i versenypályán száguldó, ezüst színű Mercedes Vision EQXX villanyautó prototípusról
Fotó: Mercedes

Nyilván a koncepció autó speciális karosszériája minimalizált légellenállással bír, de ezzel együtt is figyelemre méltó, hogy a megtett távhoz egy 100 kWh-s akkupakknyi árammal volt ellátva. Az alacsony légellenállás mellett a nagyon hatékony hajtáslánc a kulcsa a belátható jövőben érkező elektromos modellek nagy hatótávjának.

Az útvonal Stuttgartból indult, majd Untertürkheim következett, ezután érintette Franciaországban Reims és Calais városát. Az angliai szakasz első célpontja a Mercedes-AMG brackley-i F1 bázisa volt, ahonnan Silverstoneba vették az irányt. Itt rátettek egy lapáttal a showra, mert a hosszú út megtétele után a Formula E Bajnok Nyck de Vries, 11 körön keresztül nyüstölte az autót a pályán, ami végül a boxba menet lehelte ki az utolsó amperjait.