Módosított 670 lóerős Jaguar F-Pace érkezik a Listertől

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A Lister közlése szerint az F-Pace SVR a világ leggyorsabb SUV-ja lesz.

Társszerző: Hajas Imelda

A brit autógyártó cég a nemrégiben közzétette online az első fotót a Jaguar F-Pace SVR alapjait képviselő és hamarosan érkező modelljéről és hozzátette:

„A világ leggyorsabb SUV-ja”

Mindez egy igen erős kijelentésnek tűnik, talán a Listernél elfeledkeztek a Lamborghini Urusról?

sárga színű Lamborghini Urus

Az 1954-ben alapult és akkoriban még Brian Lister neve alatt futó vállalat nemrégiben mutatta be a Lister Thunder nevet viselő, erőteljesen átdolgozott Jaguar F-Type R modellt, mellyel azóta is céljuk, hogy elegendő mennyiségű módosított Jaguar Land Rover autót értékesítsenek a közlekedési infrastruktúra bővítése végett, illetve az, hogy a lehető legtöbb bevételre tegyenek szert.

Jaguar F-Type R a Listertől

Annak ellenére, hogy a Lister csak egy fényképes posztban értesítette az embereket arról, hogy „hamarosan” érkezik a tuningolt F-Pace szabadidő-autó, az egyetlen fotó mégis sok mindent leleplez az autó külső vonásairól. Egyelőre nem árultak el sokat a projektről, de látni, hogy az autó színvilágát jellemzően a zöld és sárga színek alkotják.

Lawrence Whittaker, aki 2013-ban megvásárolta a céget elmondta, hogy az F-Pace SVR alapokra épülő modell 670 lóerős lesz és előreláthatólag 250 modellt fognak majd legyártani a még el nem nevezett SUV-ből.

Összehasonlításképp: az alap F-Pace SVR modellt egy kompresszoros 5 literes, V8-as erőforrással értékesítik, mely 550 lóerővel és 4,1 másodperces nullszáz sprinteredménnyel büszkélkedik, végsebessége 283 km/h. A jármű teljes hossza 4,7, tengelytávja 2,8 méter, míg az Urus 5,1 méter hosszú, tengelytávja 3 méter.

az új Jaguar F-Pace SVR a Listertől

Ahhoz, hogy a Lister-fejlesztésű F-Pace SVR fel tudja venni a harcot a „leggyorsabb SUV” címért, először is jobban meg kellene közelítenie a Lamborghini Urus 305 km/h-s végsebességét. Az Urus egyébként az F-Pacehoz képest közel 30 lóval van lemaradva a maga 641 lóerejével, így az is elképzelhető, hogy a 670 lóerős SVR-nek mégis lesz elég ereje a győzelemhez.

Lister Storm versenyautó

A Lister további célja, hogy egy olyan szuperautót építhessen, mely az 1993-as Lister Storm versenyautó nyomdokaiba léphet. A tervek szerint a Storm soron következő példányába egy 7,8 literes kompresszoros V12-es motort fognak beszerelni, így a jármű közel 1000 lóerős lesz. Az előállított modellek számát évi 6 darabra lőtték be.

A Lister Cars brit autógyártó vállalat standja megtalálható lesz a 2018. május 17-e és 20-a között megrendezésre kerülő Londoni Autószalonon, ahová az Alapjárat szerkesztőségének egy-két tagja a holnapi napon fog izgatottan kiutazni.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

 2018-as Jaguar F-Type elölről
2018. november 21.
A Jaguar a jelenlegi széria kifuttatása után egy új irányba indulhat a kétüléses sportkocsival
9 új modellel érkezik a Jaguar az elkövetkező években
2018. április 10.
Belendült a Jaguar, frissítések és új modellek a láthatáron!

További hírek