Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 02.
3 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Mostantól úgy láthatod a Google Maps térképen Budapestet, mint még soha

2023. június 19. | 07:52

Új funkcióval bővült a Google Maps, amellyel sokkal egyszerűbbé válik az utazások megtervezése.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a Google Maps nemrég elindította egy új funkcióját. Ez az úgynevezett Immersive View, magyarul magával ragadó kilátás.

Elkészítése nem volt túl egyszerű, hiszen egy drónnal kellett keresztbe-hosszába berepülni az adott létesítményeket. Utána az ebből készült több milliárd képet egy mesterséges intelligencia alapú rendszer dolgozta fel.

A végeredményben pedig lényegében lemodellezték képek alapján az adott épületeket. Ennek köszönhetően pedig madártávlatból is bejárhatóvá tették számunkra ezeket.

Ez a funkció nemrég Budapestre is elért, és sokkal egyszerűbbé teszi az idelátogatóknak egy utazásuk megszervezését. Olyan nevezetességeket vettek fel, mint az Országház, a Vajdahunyad vára, a Halászbástya, a Mátyás Templom, a Széchenyi Lánchíd és a Szent István Bazilika.

A funkció viszont egyelőre nem elérhető asztali számítógépen, csak telefonon. Ott a klasszikus térképnézeten kiválasztjuk a fentiek közül valamelyik nevezetességet és rányomunk, majd az első videót kell kiválasztani, és körbe is járhatjuk az épületet.

Egyelőre a rendszer még nem túl gyors és a kép is kicsit kidolgozatlan helyenként. Ahogy megyünk előre, ez valószínűleg fejlődni fog hasonlóan jól, mint a Google Street View.

További fejlesztés, hogy ahol elérhetőek ehhez a megfelelő adatok, ott akár a környék éttermeibe és kávézóiba is benézhetünk. Persze ez eddig sem volt nehéz, hiszen a legtöbb ilyen helyhez a felhasználók fotókat töltöttek fel, amiken sok támpont szerepelt, ha az ember utazást tervez.

Ebben az is segíthet, hogy ha 3D-s nézetben vagyunk az adott látványosságon, akkor az időjárással is tervezhetünk. Ugyanis egy csúszka segítségével megnézhetjük nagyjából egy nappal előre, hogy milyen idő, felhőzet vagy napsütés lesz az adott helyszínen.

Google
Nem akart lassítani, zebrán és járdaszigeten hajtott keresztül - VIDEÓ F1: Max Verstappen nyerte a Kanadai Nagydíjat!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!