A Nikola Badger elektromos pickup őrületes hatótávval érkezhet

Közzétéve:
2020-02-12, 14:02

A Nikola szerint ez a világ legfejlettebb elektromos pickup csaknem 1000 km-es hatótávolsággal bír majd.

A Nikola nemrég mutatta be a Badger elektromos pickup koncepciót, amely becsült hatótávja 965 km, ezt vegyes használat mellett tudja, vagyis magában foglalja a hidrogén használatát is. Csak az akkumulátorral 480 km megtételére képes. Ezek mellett az őrületes számok mellett a 2,9 másodperces 0-100 sprint nem meglepő. Foglalásokat 2020 szeptemberétől fogad a gyártó, előtte várhatóan előrukkolnak az árakkal is.

A Nikola elektromos pickupja, a Badger elölről negyvenöt fokban fotózva

A Badger, bár jelenleg csak egy koncepció, már most is szembe tudna szállni vetélytársaival, a Tesla Cybertruckkal, a Rivian R1T-vel, az elektromos Hummerrel és a Ford F-150 elektromos változatával, vagyis a szegmens nagyágyúival.

A Nikola elektromos pickupja, a Badger oldalról fotózva

A Nikola elsősorban nulla kibocsátással rendelkező teherautóiról, köztük az elegáns Tre-ről is ismert,  az autógyártó most a Badgerrel lép fel a pickupok mezőnyébe, ahol kétféle meghajtással is kérhető lesz, a csak akkumulátoros kivitel mellett egy hidrogén üzemanyagcellával rendelkező változatot is terveznek.

A Nikola elektromos pickupja, a Badger hátulról negyvenöt fokban

A hidrogén használatával kapcsolatban vannak fenntartásai a gyártónak, mivel az üzemanyagcellás rendszer összetettsége növeli a költségeket, bár a pickup tiszta hatótávja is 482 km. A technológia népszerűsítésének érdekében a Nikola jelenleg 700 hidrogénállomást tervez Észak-Amerika hidrogén töltőállomás lefedettségének biztosítására.

A Nikola Badger műszerfala

A piacon lévőktől eltérően, a fejlett elektromos pickupot úgy tervezték, hogy teljesítménye meghaladja a szegmensben lévő összes elektromos vagy benzines társát, így akár az építőiparban is megállná a helyét. A Badger ennek megfelelően egy 15 kilowatt teljesítményű kimenettel rendelkezik, melynek segítségével szerszámokat, lámpákat vagy kompresszorokat lát el energiával, akár 12 órán keresztül.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  

További hírek