Még 2020 februárjában mutatta be a Hyundai a ráncfelvarrott i30 N Line kombit, amelyben egy 1,5-ös turbómotor dolgozik. Most egy-két sejtelmes képet mutatott a dél-koreai gyártó a ferdehátú kivitel N verziójáról, amelyet hamarosan hivatalosan is bemutatnak. Mivel az alapmodell egy ráncfelvarráson esett át, így a sportos N kivitel is érdekes és új vonalakat kapott kívülről.

Elöl új a lökhárító, a fényszórók és a hűtőmaszk is, hátul pedig egy elég agresszív diffúzor-szerű kialakítás látható a dupla kidörgőkkel. Természetesen elöl és hátul is LED-es lámpák találhatók, a 19 colos kerekekkel pedig az összhatás egészen pofás.

Ami a technikát illeti, a Hyundai egy új fejlesztésű, 8 gangos automatával látja el a modellt, amelyet az N Performance szellemiség jegyében hangoltak. Ez lesz a gyártó első modellje az európai porondon, amelybe beteszik ezt a duplakuplungos egységet. Arra kevés esély van, hogy a 2,0 literes blokkhoz is hozzányúltak volna egy ilyen ráncfelvarrás alkalmával, ám a gyártó még nem közölt pontos információkat a teljesítménnyel kapcsolatban. Amennyiben nem történt változás, úgy a frissített N kivitel 250 lovat birtokol majd, míg az N Performance verzió 275-öt. Az új váltónak köszönhetően viszont jó eséllyel lefaragtak a 0-100-as gyorsulásból, ami nem elhanyagolható szempont.

A hivatalos bemutató időpontjáról egyelőre nincsenek pontos információk. Amennyiben érdekel a Hyundai korábbi i30 N Performance, nézd meg ezt a bemutatót! Ha a videó nem indulna el, ezen a linken tekintheted meg.