Sportos faceliftet és új kormánykereket kapott a Mercedes CLS

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-04-07, 11:32

Új gúnyát kapott a négyajtós kupé.

Képeken már megcsodálható az új, sportos faceliften átesett Mercedes-Benz CLS. A gyártó a hűtőrácsot és az első lökhárítót is újragondolta, ezek mellett új kerekeket és festést, valamint egy abszolút modern, újfajta multifunkcionális kormánykereket is kialakítottak.

Mercedes-Benz CLS

A sportosabb első lökhárító mellett Spectral Blue Metallic festést kapott a faceliftes CLS, de azok az ügyfelek, akik valami exkluzívabb megjelenést szeretnének, természetesen egyéb színek közül is válogathatnak. A kocsi utastere is megújult kicsit az új faberakásokkal, de a hangsúly az új, továbbfejlesztett, nappa bőrrel bevont kormánykeréken van, amely speciálisan kifejlesztett lapok segítségével képes érzékelni a sofőr jobb és bal kézfejét. Előírás, hogy a részlegesen önvezető technológia használatakor a járművezető a kormányon tartsa a kezeit, hogy vészhelyzet esetén gyorsan közbe tudjon avatkozni, így elkerülve egy esetleges tragédiát. Ez a funkció még inkább felhasználóbarátabbá teszi a kocsit.

Multifunkcionális kormánykerék

A CLS esetében dízelmotorok széles választéka áll a vásárlók rendelkezésére. A belépőszintű, CLS 220d négyhengeres dízel 194 lóerővel és 400 Nm nyomatékkal rendelkezik. Emellett választható a 2,0 literes négyhengeres (265 lóerő, 550 Nm nyomaték) és a 3,0 literes, soros hathengeres dízel (330 lóerő, 700 Nm nyomaték) is.

Mercedes-Benz CLS

Ami a benzinmotorokat illeti, a CLS 350 hajtásáért egy 2,0 literes, négyhengeres „szív” felel (299 lóerő, 400 Nm nyomaték). Egy szinttel feljebb lépve találkozunk a CLS 450 4MATIC kivitellel, melyet egy 3,0 literes soros hathengeres fenevad (367 lóerő, 500 Nm nyomaték) repít előre.

Mercedes-Benz CLS

Végül, de nagyon nem utolsósorban ott van a CLS 53 4MATIC+, amelynek 3,0 literes, sorhatos motorja 435 lóerővel és 520 Nm forgatónyomatékkal rendelkezik. A parádés teljesítményt a kilencfokozatú automata sebességváltó juttatja el a kerekekhez. Az autó 4,5 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás tempóra, a végsebessége pedig 250 km/óra.

 

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói

További hírek