Szélesített kasztnival érkezik az évfordulós Dodge Charger Daytona

Közzétéve:
2019-08-16, 15:37

50 évvel ezelőtt gördült le a gyártósorról a NASCAR versenyek királya a Dodge Charger Daytona.

A 69-es Charger Daytona a lehető legjobb leszorító erő elérése miatt hatalmas hátsó szárnyat és hegyes, aerodinamikailag optimális orrkúpot kapott, ami extravagáns megjelenést kölcsönzött neki. Ezen kívül a Plymouth Superbird uralta akkoriban a NASCAR pályákat.

A 2020-ban érkező 501 darabos limitált szériás Dodge Charger Daytona 50th Anniversary az előbbinek állít emléket. Azonban nem hatalmas hátsó szárnyat, hanem oldalanként 3,5 cm-rel szélesebb sárvédőíveket, illetve kontrasztos matricacsíkot kapott a hátuljára. Ebben megtalálható a Daytona felirat, alakja pedig az eredeti modell hátsó szárnyára hajaz. Továbbá egyedi csomagtartó fedelet és rövidebb hátsó szárnyat kapott.

A régi és az új Dodge Charger Daytona hátulja

A választható három sötétebb árnyalat esetében - B5 kék, fekete és nikkel - a hátsó csík fehér, míg a fehér esetében kék árnyalatot kap a sárvédő matricája. A gunmetal 20 colos "Warp Speed" felniken 305/35R20 abroncsok találhatók.

A Dodge Charger Daytona 50th Anniversary hátulról

A kormányt és a tetőt hasított bőrrel vonták be, míg az ülések Alcantara kárpitot kaptak. Utóbbi fejtámláján kék hímzéssel köszön vissza a Daytona felirat, akárcsak a középső kartámaszon, az ajtópaneleken, a műszerfalon és a sebességváltón. Az alul lapos kormánykeréken fehér, illetve kék öltések találhatóak. A limitáltságot jelző jelvényt a kesztyűtartón helyezték el.

A Dodge Charger Daytona 50th Anniversary kormánya

A Daytona 50th Anniversary tíz lóerővel lett erősebb, vagyis a szoftverkalibrálásnak köszönhetően 717 lóerőt és 881 Nm nyomatékot préseltek ki a kompresszoros, 6,2 literes V8-asból. A valaha volt legerősebb Dodge Charger árát még nem hozták nyilvánosságra, de ősztől már adhatsz le rendelést és az ígéretek szerint 2020 tavaszán már át is veheted.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1962 Plymouth Sport Fury, élénk vörös kupé, elölnézet, oldalnézet, balról, távolról fotózva
2020. március 01.
A Plymouth 1959-ben mutatta be az első generációs Fury-t, ami olyan sikeressé nőtte ki magát, hogy egészen ’78-ig gyártották. Ma közülük mutatok be 6+2 szériát!
1966 Lincoln Continental, fekete 2+2 kupé, ültetett
2018. október 26.
Most végre megtudhatod, melyik autók voltak az amerikai autógyártás történetének legtermetesebb példányai!

További hírek