2022. február 24. | 15:56

A legújabb számítógépük teljesítménye a legjobb játékkonzolokkal vetekszik.

Elon Musk elárulta, a Tesla azon dolgozik, hogy a Steam videójáték-szolgáltatás működjön a vállalat járműveinek fedélzeti számítógépén is. Emellett a kaliforniai cég szeretne hangsúlyosabban is megjelenni a videójáték-iparban. A Tesla egyik fejlesztői csapata Seattle-ben készít videójátékokat, nemrég pedig Austinban is elkezdtek összerakni egy hasonló gárdát.

A dél-afrikai születésű milliárdos úgy látja, a szórakoztatás kulcsfontosságú szerepet tölt majd be, amikor az autók önmagukat fogják vezetni. Musk úgy számol, hogy a Teslának már idén sikerül elérnie a teljes autonómiát a járműveiben.

Ennek jegyében az autógyártó egyre több játékot tesz elérhetővé a Tesla Arcade-ban és arra is utalt, hogy a videójátékokat akár különálló, a Streamhez, a PlayStation Store-hoz vagy az Xbox Live-hoz hasonló üzletággá fejleszthetik.

Tesla infotainment képernyők

Musk a Twitteren tette közzé, hogy a Tesla azon dolgozik, hogy elérhetővé tegyék közvetlenül a Tesla szoftverén keresztül a Steam szolgáltatást, és ne csak bizonyos játékokat. A poszt alatti beszélgetésben Musk kifejtette, hogy az szeretné elérni, hogy a grafikai szempontból kimondottan nagy gépigényű Cyberpunk képes legyen működni a hamarosan megjelenő Cybertruck számítógépén.

A Tesla nemrég egy új, kimondottan a szórakoztató rendszer számára kifejlesztett, videójátékok futtatására optimalizált számítógépet kezdett használni a frissített Model S-ben és Model X-ben. Az akár 10 teraflopos teljesítménynek köszönhetően a Tesla Arcade lényegében a legújabb játékkonzolokkal egy szintre került.

Musk azt is elárulta, hogy az új számítógép nagyobb tárhellyel rendelkezik, hogy egyszerre több játékot legyen képes kezelni a platformon. A Tesla ezt az új hardvert szeretné felhasználja arra, hogy még inkább kibővítse videójátékok nyújtott élmény az autóiban.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Král Ádám (adam.kral@mahzrt.hu), és Luczek Dávid (david.luczek@mahzrt.hu) készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.