Tesla-killer modelleket fejleszt a Volkswagen-csoport

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-11-19, 13:00

2029-ig 75 modellt fog bemutatni a VW-csoport, amelynek célja, hogy letaszítsa a Teslát az elektromos autók piacának trónjáról.

A Tesla az a vállalat, amely világszinten élen jár az akkumulátor-gyártásban és az elektromos autók szoftverfejlesztésében. A jövőben viszont a Volkswagen-csoport képében egy nagyon erős versenytársra számíthat a Tesla, a németek ugyanis jól haladnak az új technológiák fejlesztésében, valamint abban, hogy még kisebb különbségeket hozzanak létre a hagyományos és az elektromos autók gyártási szegmense között.

Audi e-tron modell egy tető parkolóban oldalról

Így a Volkswagen-csoport ennek érdekében olyan modelleket villant, mint például a hamarosan érkező Volkswagen ID.4, vagy a Porsche Taycan vagy az Audi e-tron. Korábban pedig már az is kiderült, hogy a VW-csoport 2029-ig összesen 75 új elektromos autó bemutatását tervezi. A Landjet program keretében a Volkswagen, Porsche, Bentley és Audi márkáknak is több villanyos modellt fejlesztenek, melyek közül több is szedán konstrukciójú lesz.

Porsche Taycan modell a naplementében féloldalról

Most ráadásul egy olyan modell bemutatására készülnek, amelyet a Tesla Model S fő kihívójának szánnak, de konkrétumokat még nem árult el a vállalat. Egyetlen információ erről csupán annyi, hogy a hatótávolsága valószínűleg eléri a 650 kilométert.

Audi Q4 e-tron elektromos modell oldalról

A következő években biztosan sok új információt tudhatunk meg az említett újdonságokról és biztosan lesz olyan, aki fel tudja venni a versenyt a Tesla hihetetlenül innovatív megoldásaival is. Most mindenesetre jön majd az Audi részéről egy-két izgalmas újdonság, érkezik majd az e-tron GT és a Q4 e-tron. Ezen felül nemsokára itt lesz a Porsche Taycan Cross Turismo is.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
ICE, HEV, PHEV és BEV
2018. június 05.
Nem, nem kapok éppen stroke-t viszont tudom, hogy sokan olvastok angol nyelvű cikkeket is, itt egy kis segítség, hogy mi mit jelent.

További hírek