szombat - 2023. szeptember 23.
16.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

„A Teslám bevisz dolgozni, nekem szinte nem is kell beavatkoznom” – mondja Elon Musk

2020. július 24. | 15:40

Magabiztosan nyilatkozott a Tesla CEO-ja az autóik képességéről és arról, hogy mikor lépnek az önvezetés következő szintjére.

Elon Musk nem csupán a vállalat tulajdonosa és a magas részvényárfolyamnak köszönhetően a világ egyik leggazdagabb embere, hanem mérnökként ő maga is aktívan részt vesz a technológiák fejlesztésében, tesztelésében. Ehhez (is) ért, ez a hobbija, megértem, hogy szereti csinálni. Állítása szerint a saját Teslájában már fut az önvezető szoftver következő generációjának tesztverziója és nagyon meg van vele elégedve.

„Én személyesen tesztelem a legújabb önvezető szoftververziót az autómban, amikor megyek dolgozni és őszintén hiszem, hogy sokkalta jobb, mint ahogy azt az emberek gondolják. Sőt, egyenesen lenyűgöző. Már szinte ott tartunk, hogy be tudok úgy menni dolgozni, hogy nem is avatkozom bele a vezetésbe, pedig útépítések mellett haladok el és a legkülönbözőbb helyzetekbe kerülök. Ezért vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy év végére készen lesz a teljes önvezetésre képes szoftverünk” - dicsekedett Elon Musk.

Ez a nyilatkozata azért is fontos, mert a vállalat 2020 év végére ígérte korábban, hogy elkészülnek a rendszerrel, amely készen áll majd arra, hogy az autóik a vezető beavatkozása nélkül képesek legyenek a teljes önvezetésre. Sokan kétkednek ám ebben, de a most elhangzottakból arra lehet következtetni, hogy jól haladnak, nem állnak rosszul a fejlesztésekkel és a tesztelésekkel, minden a tervek szerint halad.

Mint az tudható, e cél eléréséhez szinte teljesen újra kell írniuk a háttérben futó programok kódját, az érkező frissítés tehát szinte egy teljesen új programcsomag lesz. Fontos azonban tudni, hogy még ha el is készülnek az ígéreteiknek megfelelően „időben”, az érvényben lévő jogszabályok alapján a vezetők nem dőlhetnek nyugodtan hátra a vezetőülésben és bízhatják magukat az Autopilotra. Továbbra is a sofőrök maradnak a felelősek mindenért, amit az autó önvezetés közben tesz vagy nem tesz. Maga Musk is hozzátette, hogy a hatóságok meggyőzése az autók önvezető képességeiről és a vonatkozó szabályok lazításáról valószínűleg el fog tartani még egy ideig.

Amennyiben érdekelnek a Teslák, nézz szét bátran a mah-ev.hu weboldalon! Ha pedig vásárláson gondolkozol, Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36203663447, daniel.mudri@mahzrt.hu).

A Nürburgringen, Imolában és Portimaóban is rendeznek idén Forma-1-es futamot – HIVATALOS 2021-ben érkezik a teljesen új Mitsubishi Outlander

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!