2021. április 09. | 17:33

A Škoda sportos csomaggal rukkolt elő azoknak, akik nem akarják a durva RS kivitelt választani.

A Style és az RS verzió közé érkezik egy új, Sportline felszereltség a Škoda Octavia esetében, amely számos sportos kiegészítőt tartalmaz. Kívül és belül fekete betétek, sportos toldatok elöl és hátul, hátsó spoiler és az új, 17 colos könnnyűfém felnik is a Sportline felszereltség részét képezik. Felárért 18-as vagy 19-es kerekek is kérhetők.


Belül új kárpitok és egy sportos kormány mutatja, hogy ez nem egy alapverzió, sportülések és fekete dizájnelemek teszik egyedibbé a kabint. A Sportline embléma több helyen visszaköszön, így a bent ülők nem felejtik el, milyen modellben is ülnek.

A Sportline felszereltség benzines, dízel és CNG motorokkal is kérhető, mild- és plug-in hibrid, valamint első- és négykerék-meghajtású verziókban egyaránt. A kínálatban a mild hibrid, 1,5-ös benzines 150 lóval és 7-es DSG automatával, a 2,0 literes benzines 190 lóval és összkerékhajtással, szintén 7-es DSG-vel választható. A konnektoros hibrid verzió 204 lóerős rendszerteljesítménnyel rendelkezik, a CNG-s Octavia Sportline pedig 130 lóerőt produkál. Van persze 2,0 literes dízel is 115, 150 és 200 lovas kivitelben. Felárért DCC futómű is kérhető, mely személyre szabható karakterisztikával rendelkezik.