Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 02.
3.5 °C
köd
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Új túrázó móddal jelentkezik a Rivian az overlanding életforma kedvelőinek

2022. szeptember 03. | 20:35

Az elektromos sport-és haszongépjárműveket gyártó vállalat ezzel a frissítéssel tenné kényelmesebbé a túrázást.

Új túrázó móddal jelentkezik az elektromos sport- és haszongépjárműveket gyártó Rivian. Ezzel a frissítéssel az utóbbi években rendkívül népszerű vált, úgynevezett overlanding életforma kedvelőinek kívánnak kedvezni. 

Overlanding kulcsszó alatt számos cikket olvashatsz az Alapjáraton, 2018-ban egy magyar páros teljes kalandjáról beszámoltunk. Az overlanding tulajdonképpen egy olyan tevékenység, melynek során a vállalkozó szelleműek egy arra alkalmas járművel utaznak országról-országról, helyenként komoly kihívást jelentő terepen. 

A Rivian frissítése az úgynevezett Camp mode, mely kényelmesebbé teszi az autós túrázást. A speciális algoritmusokat és szenzorokat alkalmazó funkció az adott talajkörülményeknek megfelelően állítja a jármű légrugózását. A gyártó elmondása alapján ez a folyamat akár 20 másodperc alatt lezajlik, és legfeljebb néhány percet vesz igénybe. 

Ahogy a televíziós vásárlási ablakokban mondani szokták: ez még nem minden! A túrázó mód része egy Stay On beállítás, melynek aktiválásával a jármű „ébren” marad, így a klíma továbbra is használható, illetve a zene lejátszás és egyéb funkciók is működésben maradnak. A felhasználók kikapcsolhatják a belső kijelzőket, időzítőt állíthatnak be a töltéshez, így alvás közben sem pazarolják az energiát.

A Camp Courtesy beállítással minden külső világítás, hang kikapcsolható, így az autó biztosan nem fogja zavarni a közelben táborozókat. 

A Rivian vállalat neves befektetővel gyarapodott 2022 elején, Soros György ugyanis 2 milliárd dollárért vásárolt részesedést az elektromos járműveket gyártó cégben.

Nyitókép: Pixabay

Így fázhatsz rá, ha elspórolod a légszűrő cseréjét A hőhullám miatt arra kérik a kaliforniaiakat, hogy ne csúcsidőben töltsék az elektromos autóikat

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!