Újabb képek a Bugatti Chiron elektromos vetélytársáról

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

A Pininfarina PF0 néven villanyos hiperautót készít, mely a Chironnal is felvenné a versenyt.

A Mahindra-csoport részeként a Pininfarina tervezőcég saját márkaként készíti el a PF0 kódnevű elektromos luxusjárművet, ahogy azt már 2018 áprilisában bejelentették. Először 2020 környékén lesz élőben látható, hiszen ekkorra tervezik legyártani az első példányokat. Az legelső modelljük lesz ez, melyről a privát vásárlóknak már a jövő héten a kaliforniai Pebble Beach-en további részleteket mutatnak.

Pininfarina PF0 műszerfalának látványterve.

A PF0 hivatalos bemutatója a 2019 márciusi Genovai Autószalonon lesz. Addig is, ha nem rendelkezel a megvásárlásához szükséges milliókkal, megtekintheted az olasz tervezőcég által most megjelentetett látványterveket a kocsi belsejéről. A Pininfarina nem titkolt célja, hogy a legszebb hipersportautót gyártsa le.

Pininfarina PF0 digitális műszeregységének látványterve.

A kabin két fő digitális műszeregységet mutat egy karbonszálas elemmel elválasztva, melyben egy kis képernyőn a legfontosabb információk jelennek meg. A dizájn pedig futuriszikusan minimalista vonalat képvisel. Két fizikai gombot látni csak a műszerfalon, a baloldalival a vezetési módok választhatók, a jobboldalival pedig a fokozatok. A kormányon mintha érintés érzékeny gombokat lehetne látni, a műszerfal alján végighúzódó LED-csík pedig törés nélkül vonul át az ajtókra.

Pininfarina PF0 látványterve elölnézetből.

A korábbi látványtervekből látszik, hogy az autó külseje is tartogat érdekes megoldásokat. Az első fényszórók az autó két szélét összekötve végigfutnak az orrészen. Hátul szintén egy hosszú piros LED csík kap helyet, az autó farán pedig két különálló szárny lesz a jobb levegőelvezetés érdekében.

„Célunk a PF0 külsejének tervezésekor, hogy időtlen szépségű legyen minden szögből ránézve. Ugyanakkor az autó beltere is hasonlóan fontos. A Pininfarina által képviselt értékek, mint az egyszerűség és az elegancia lehetővé teszi, hogy kiemelkedjünk a jelenlegi sport- és hiperautók mezőnyéből.” – nyilatkozta Luca Borgogno tervezési vezető.

Sok elem készül karbonszálas anyagból a súlycsökkentés érdekében. Feltehetően négy, a tengelyekre helyezett elektromotor fogja a kb. 2000 lóerős teljesítményt szolgáltatni, a céljuk pedig a 2 másodperc alatti 0-100-as sprint lesz. A végsebesség 400 km/óra felett várható, a hatótávolság pedig közel 500 km körül lesz. Még mindig vesznek fel rendeléseket az autóra, összesen 150-et fognak gyártani belőle az olaszországi Cambianóban.

Pininfarina PF0 látványterve oldalnézetből.

Az olasz Pininfarinát Battista Farina alapította 1930-ban. A Pinin becenevet később hivatalosan is a családnévhez csatolták, így a legendás Sergio Pininfarina már ezen a néven vált ismertté. A 2012-ben elhunyt formatervező nevéhez többek közt olyan autók fűződnek, mint a Ferrari Testarossa vagy a Maserati Quattroporte.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
Aston Martin, DB6, MKII, Volante, EV, fehér, kabrió, oldalnézet, jobbról
2018. december 07.
Az Aston Martin elektromos kiegészítő csomagot ajánl a klasszikus modellekhez

További hírek