Újragondolná a Tesla a Model 3 konstrukcióját

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-08-26, 09:24

2017-ben érkezett meg a piacra a Model 3, ami nem mindenki számára elérhető árú, ráadásul ráférne a frissítés azután, hogy a Volkswagen ID.3 is kijött.

A Tesla valószínűleg minél hamarabb megújítaná és újratervezné a Model 3-ast. Három éve annak, hogy a modell bemutatkozott, azóta pedig több mint 500 000 példányt tudtak belőle értékesíteni, ráadásul ez a típus az, amiből eddig a legtöbbet adtak el az elektromos autók közül 2020-ban. Ami viszont aggaszthatja a Tesla vezérét, Elon Muskot, az a Model 3 ára, hiszen az európai piacon nem ez a legelérhetőbb áron kínált villanyautó.

Tesla Model 3 repülő mellett, féloldalról

A brit Autocar szerint pontosan ezért egy friss modellt helyeztek kilátásba, de ez nem egy teljesen új típus, sokkal inkább egy átdolgozott Model 3 lenne, ráadásul ferdehátú kivitelben. Az európai piacon a legfőbb rivális így a Volkswagen ID.3 lehet. Amennyiben 2021 júliusáig valóban elkészül a németországi Gigafactory, akár ott is összeszerelhetik az új európai modellt, amelynek köszönhetően a szállítási költségek is mérséklődnének többek közt.  Ha ez nem lenne elég, a Tesla tovább csökkentené a költségeit, méghozzá úgy, hogy jelenleg is folyamatban van a gigantikus alumíniumöntési módszerüknek a szabadalma, amely által a váz szerelvényeinek alkatrésszámát 70 egységről mindössze kettőre csökkentenék.  

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a Tesla.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2020. január 08.
A 2 milliárd dolláros üzem hivatalosan is megkezdte a gyártást

További hírek