péntek - 2022. december 02.
2 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Amikor a 420 lóerő nem elég – itt a bitang Audi R8 tuning, 750 lóerővel

2022. január 21. | 12:18

Az alapmodellhez hasonlóan az SB Racing szörnyetege is középmotoros elrendezésű.

Elég extrém járműfejlesztéssel állt elő egy versenyistálló, amely fogta az alap Audi R8-at, majd faragott belőle egy bestiát, amivel a hegyi felfutó versenyeken lehet indulni. A rengeteg változtatás miatt a különleges Audi nagyon kevés közös vonást mutat az utcai változattal.

A 2006-ban bemutatott Audi R8 nem mondható lassú autónak. Az SB Racing Audi R8-asát viszont alaposan átdolgozták. A motortérben egy 4,2 literes, ikerturbós V8-as található, ami egy C5-ös Audi RS6-ból származik. Ez több mint 750 lóerőt teljesít – tehát teljesítményben messze túlszárnyalja az eredeti motort.

Akárcsak az alapjául szolgáló autó, az SB Racing bestiája is középmotoros. Egy Audi S2-ből kölcsönzött differenciálművet használtak fel az átépítésnél, a nyomatékot pedig egy Quaife hatfokozatú szekvenciális váltó továbbítja a hátsó kerekekhez.

A mindössze 940 kilogramm súlyú R8 tuning egészen elképesztő gyorsulásra képes. A pehelykönnyű tömeg egy egyedi szerkezetnek köszönhető, amely szénszálas csövet és csővázas keretet használ. A leegyszerűsített orr-rész az R8 dizájnját váltotta fel, a fényszórók, a lökhárító és a hűtőrács kukázva lettek az agresszív megjelenés érdekében, amin felül aerodinamikai előnyökkel is jár ez a fajta kialakítás.

Bainbridge-dzsel a volán mögött a V8-as motorral hajtott versenyautó óriási tempóval közlekedett a kanyargós és nagyon technikás nyomvonalon, a különleges R8 bámulatos, 188 km/órás sebességgel haladt át a célvonalon.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!