péntek - 2022. december 09.
2 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 683 Ft
D 700 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Az idei AMTS meglepetése még Will Smith-nél is nagyobbat üt

2022. május 12. | 11:59

Már csak emiatt is érdemes lesz kimenni a Hungexpóra.

Magyarország legnagyobb autókiállítása, az Automobil és Tuning Show (AMTS) 2022-es kiadását május 27-29. között rendezik meg a Hungexpón. A rendezvényre elhoznak egy hazánkban és a környező országokban eddig soha nem látott különlegességet, a Powered By Johan műhely által épített Charger RTR-t, ami Svédországból érkezik Budapestre.

Charger RTR

Charger RTR

5 év alatt több mint 15 000 ezer munkaórát vett igénybe az 1968-as Dodge Charger megépítése, amit korábban Európa legszebb tuning autójának is megválasztottak. 2018 óta számos rendezvényen, köztük az amerikai SEMA Show-n is szerepelt; a kocsi a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden és az egyik leghíresebb tengerentúli autómogul, Jay Leno tetszését is elnyerte.

Joe Biden (balra) és Jay Leno

A karosszéria minden egyes elemét átalakították, közölték az AMTS szervezői, akik hozzátették, a lufis rendszer tökéletesen rá tudja engedni a bódét az elöl 11x22, hátul 15,5x24 méretű kerekekre. Talán mondani sem kell, hogy a felnik is teljesen egyediek.

Charger RTR

V10

A géptető alatt egy V10-es motor található, amit a szerelők kiegészítettek két Borg Warner turbóval, így négyszámjegyű lóerő-adatokat képes produkálni. Az utastérben a műszerfal, a műszerek, a kormánykerék és az ülések is mind-mind egyediek. A csomagtérben pedig egy hifi-installáció kapott helyet.

Képek: AMTS

AMTS sajtó

A Mercedes marad az F1-ben, de... A Ferrarival közlekedő fiatalemberen röhög az internet

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!