Egy tuner cég 784 lóerőig húzta az új Bentley Continental GT 3S-t

Közzétéve:
2019-08-28, 13:45

A német Wheelsandmore cégnek van pár tuning programja luxusautókhoz, most egy Bentley-t vettek célba.

A Wheelsandmore többek közt Tesla, Ferrari, Lamborghini, Maserati és McLaren modellekhez kínál frissítéseket. Legutóbb pedig kezelésbe vettek egy új Bentley Continental GT 3S-t, amely teljesítmény tuningot, új kipufogórendszert és központosított 22 colos felniket kapott.

Néhány hónapja egy másik cég már mutatott egy szemrevaló modifikációt, bár az csak a külsőre irányult. A mostani változattal pedig az volt a tuner célja, hogy hajazzon a gyári kinézetre, viszont nyomjon le egy Porschét negyed mérföldön.

A Bentley Continental GT 3S hátulról fotózva

Kezelésbe vették a Continental 6 literes, biturbós W12-jét, amely gyárilag is 626 lóerőt és 900 Nm nyomatékot képes leadni. A Wheelsandmore ezt kevésnek tartotta, így egészen 784 lóerőig és 1 100 Nm nyomatékig tornázta fel az értékeket. A brit luxus grand tourer 3,28 másodperc alatt éri el 100 km/órát, a végsebessége pedig 343 km/óra. Ennél szerényebb adatokkal rendelkezik a kisebb fejlesztési csomag, amely 740 lóerőt és 1 050 Nm nyomatékot tartalmaz.

A Wheelsandmore épülete előtt a Bentley Continental GT 3S oldalról fotózva

Az egyéb kérhető csomagok között található egy optimalizált és a TÜV által jóváhagyott, egyedi kipufogórendszer, amely „gazdag, tompa brummogást” eredményez. Ez pedig természetesen nagyon illik az autóhoz.

Ezen kívül egy új plug-and-play hasmagasság állító modul is kérhető, amelyet az autóban ülve vagy akár egy telefonos appon keresztül vezérelhetsz. Természetesen működik iOS és Android készülékeken is.

A Bentley Continental GT 3S felnijei közelről

Végül, de nem utolsó sorban rátérnék a kerekekre. Az új Bentley Continental GT 3S alá 22 colos, központosított rögzítésű Y-küllős kialakítású felnik kerültek, amelyek teljesen a széléig futnak. A cég azt állítja, hogy emiatt méretileg megegyeznek egy 23 colos normál kialakítású modellel. Ezüst vagy fekete színben kérheted, szóval nem túl nagy a választék, de minőségi az biztos. Ezekre előre 275/35/22-es, míg hátra nagyobb 315/30/22 Pirelli P Zero abroncsok kerültek.

Ha érdekelnek más hírek is az autós világból, nézd meg az Alapjárat legfrissebb hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Egy Beetle pick-up alapokon – V6-os bogár tuning
2018. szeptember 04.
Német bódé, amcsi alvázzal és motorral egy kanadai fanatikus keze nyomán.
1977 Austin Mini 600 lóerővel
2019. július 13.
Hát tényleg nem! A 600 lóerősre tuningolt Austin Mini egészen más élményt nyújt, mint az eredeti 34 lovas verzió.

További hírek