Egy új korszak kezdete : BMW Alpina B3 Touring

Közzétéve:
2019-09-12, 12:52

Az Alpina a Frankfurti Autószalonra is odatette magát és bemutatta a B3 Touringot.

Az Alpina szerint az új modellgeneráció minden úton és szituációban meggyőző izgalmas dinamikával, precíz kezelhetőséggel és kiváló vezetési élménnyel szolgál.

A motorháztető alatt a legújabb ikerturbós soros hathengeres, 3 literes erőforrás lapul, amely 462 lóerővel és 700 Nm nyomatékkal bír, ez 3 000-es fordulatszámtól elérhető. Ezt az erőt egy 8-sebességes ZF váltó viszi át az összkerékhajtásos rendszer felé.

A BMW Alpina B3 Touring menet közben fotózva

A továbbfejlesztett Alpina sportfelfüggesztés kiváló úttartást, kiegyensúlyozott kezelhetőséget és agilitást biztosít, Eibach rugókat és nagyobb stabilizátorokat is kapott. Ezek mellett masszívabb fékrendszert is raktak a kombi alá, amely elől 395, hátul 345 mm-es tárcsákat jelent.

A külső megjelenésen látszanak a progresszív tervezés jelei, az aerodinamikai elemek pedig fiatalos, jellegzetes és erőteljes megjelenést kölcsönöznek az autónak.

A BMW Alpina B3 Touring belseje

Ami a belsőt illeti, a műszerfal közepén található interaktív központi vezérlőpanel és a digitális óracsoport rendkívül letisztult és tipikus BMW-s. Természetesen megtalálható a legmodernebb infotainment rendszer és fejlett sofőr-segítő rendszerek is.

A BMW Alpina B3 Touring oldalról fotózva menet közben

Alapesetben a 19 colos felniken elől 255/35-ös, hátul 265/35-ös abroncsok találhatók, de ha ez nem lenne elég, akkor kérhetsz 20 colos felniket 255/30-as, illetve 265/30-as gumikkal. Az az igazság, hogy mind a kettővel bitang jól néz ki a B3 Touring.

A BMW Alpina B3 Touring hátulról fotózva

Az egyik legfontosabb adatot azonban nem árulta el az Alpina, ez pedig nem más mint a 0-100-as sprint szintideje. Azonban megnyugtatták a közönséget, hogy a végsebesség 300 km/óra felett van. Ha ezeket a sorokat olvasva kedvet kaptál a vásárláshoz, akkor 2020 elejéig várnod kell a rendelésed leadásával. Ha szerencséd van akkor már jövő nyáron le is szállítják neked a legerősebb B3 Touringot.

Az alábbi remek hangulatú videó láttán még nekem is megtetszett a kombi:

Kapcsolódó írások

Frankfurtban válaszolt a BMW a Tesla Model 3-ra!
2017. szeptember 13.
Kérdés, mennyire veheti fel a versenyt az elektromos autóival a bajor gyártó a Teslával, aminek a Model 3-jára már több mint 400 ezer előrendelést fogadtak be
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek