Eladó egy 1987-es Suzuki Samurai Wankel-motorral

Közzétéve:
2020-03-20, 12:15

Ebbe a kis terepjáróba egy RX-7 erőforrását szerelték.

A Suzuki Samurai egy fantasztikus kis négykerék-meghajtású terepjáró, amit 1985 és 1988 között árusítottak az Egyesült Államokban, egy időben az első és második generációs Mazda RX-7-tel. A Suzuki terepezős gépében egy 1,3 literes SOHC nyolcszelepes sor 4-es erőforrás teljesített kb. 60 lóerővel, míg a korai RX-7 legalább 100 lóerővel bírt, köszönhetően a Wankel-motornak. Mi lenne, ha ezt a kettőt kereszteznénk? Hát létrejönne a Samurai-7.

Az átalakított 1987-es Suzuki Samuraielölről

Egészen pontosan már létre is jött, mivel valaki már meg is építette és mindössze 4900 dollárért, vagyis 1,6 millió forintért árulja a Craigslist weboldalán. A képeken látszik, hogy jó munkát végeztek rajta, van egy Holley porlasztója, emelt felfüggesztése és pár módosítása is, valamint ballonos Goodyear abroncsokon gurul. Túl kedvező az ára ahhoz, hogy minden szép és jó legyen, ugyanis terepre készült, vagyis nem használható utcán, mivel nem kapott rendszámot.

A Suzuki Samurai hátulról fotózva

A jármű Hesperiában, Kaliforniában található és egy Luis nevű ember tulajdonában van, aki körülbelül kilenc hónappal ezelőtt vásárolta egy barátjától ebben az állapotban. Most viszont kénytelen megválni tőle, mivel nincs ideje élvezni ezt a kétüléses terepjárót. Valaki biztosan jól jár majd ezzel! Kozma Ádámot ismerve ő tuti rámenne...

A Suzuki Samurai motorterébe préselt RX-7 blokk

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mazda RX-7 R2
2018. szeptember 23.
A légkonditól kezdve minden „fölösleges” elemet kipakolt Mike az RX-7-ből, amit pedig lehetett, karbonnal és műanyaggal helyettesített.
2019. március 26.
Az NSU 1967-ben mutatta be a Wankel-motoros Ro 80-t, amiről úgy tűnt, meg tudja menteni a céget. A kezdeti sikerek ellenére népszerűsége hamar megcsappant, a korát megelőző szedán gyártóját egymagában csődbe vitte.

További hírek