A következőkben bemutatásra kerülő Mercedes Sprinter lakóautó első ránézésre teljesen hétköznapi látványt nyújt. Az Advanced RV azonban kezelésbe vette a járművet, bővített az eredeti méreteken, az eredmény pedig egészen lenyűgöző lett.

Mercedes Sprinter lakóautó

A lakóautó kiegészítő részét B Box névre keresztelték, melynek borítása üveggyapottal, rétegelt lemezzel és zárt cellás poliuretán habbal szigetelt. Mindezeknek köszönhetően a jármű négyévszakos használatra alkalmas. Az átalakításnak betudhatóan a belső térben 22 cm plusz szélességet, valamint 203 centiméteres belmagasságot lehetett elérni.

A B Boksz belső felszereltségéről mindenképpen érdemes néhány szót ejteni. Minden megtalálható benne, ami egy hatalmas lakóautóban szükséges: egy teljes értékű konyha valamint egy masszázsfunkciós zuhanykabinnal felszerelt fürdőszoba.

Mercedes Sprinter lakóautó

Mercedes Sprinter lakóautó

A kibővített Sprinter egy közel 190 literes, friss vizet tartalmazó tartályt cipel, egy pár egyenként 100-100 literes szennyvíztartállyal együtt. Egy hasznos vízcserélő berendezés segítségével a zuhanyzáshoz elfogyasztott vizet ismételten lehet hasznosítani. Ezzel a vízzel lehet öblíteni a WC-t, valamint ellátja a beépített padlófűtés rendszerét is megfelelő mennyiségű folyadékkal.

Ami a lakóautó meghajtását illeti, egy 48 voltos, 15,2 kWh-s, lítium akkumulátor a továbbfejlesztett elektromos rendszer részét képezi. A töltésért egy a motorhoz társított generátor felel, melyet az Advanced RV által kifejlesztett szoftver érintőképernyős felületein lehet irányítani. A B Box annyira tágas belső térrel rendelkezik, hogy a friss levegő megfelelő áramlása érdekében egy levegőcserélő használatára is szükség van.

Mercedes Sprinter lakóautó

Szigorúan véve, a B Box egyelőre prototípus státuszban van, ám az árról szóló becslések 95 millió-160 millió forintnak megfelelő összegről szólnak a felszereltségtől függően.

Mindezt videón is megtekintheted, ha nem indulna, kattints ide!