Ennél eszelősebb Silvia tuningot még nem láttál

Közzétéve:
2019-05-13, 13:47

A Nissan sportautójára rá sem lehet ismerni

A Nissan Silvia a japán autógyártó egyik legjellegzetesebb modellje, az S14-ek rendkívül népszerűek a tuning világában is, hiszen kiváló alapanyagot adnak az autóépítők szerelmeseinek. Az ennek a cikknek alapot adó jármű azonban már aligha nevezhető egy egyszerű tuningnak, hiszen olyan durván átépítették, hogy már a Silvia jelzőt is nehezen lehet ráaggatni.

Nissan Silvia pickup tuning elölről

Már az ötlet is teljesen eszelős, amelynek mentén megalkották ezt a szörnyet. Miért alakítana át egy józan eszű ember egy kiváló adottságokkal rendelkező sportautót egy hatalmas, ballonos gumikon haladó pickup modellé? Az autó tulaja nem aggódott ezen túl sokat, és belefogott az autóépítés történetének egyik legfurcsább projektjébe.

A Silviából terepjáróvá alakítás egyik fontos mozzanata az volt, hogy a tető egy részét le kellett nyesni. Ez minden bizonnyal jelentősen befolyásolta a kasztni merevségét, a kabin mögötti kis hátsó ablak viszont ránézésre szépen kivitelezett megoldás. Az eredmény egy egészen normális méretű plató, mely a japán sportgép hosszához képest jónak mondható. A tetőre került még egy csomagtartó installáció is, mellyel még robosztusabb megjelenést kapott az egykori Nissan.

Nissan Silvia pickup tuning oldalról

Hogy még jobban ráerősítsenek az off-road stílusra, a futóművet is át kellett alakítani. Megemelték a hasmagasságot legalább 35-40 centivel, azután pedig négy ballonos gumit raktak alá, mellyel minden bizonnyal komfortosabb lett a rugózás, mint az eredeti Silvia modell esetében. A végeredmény egy Mad Max stílusú járgány lett, az pedig biztosan állítható, hogy ezzel a járművel olyan reakciót lehet kiváltani az emberekből az utcán, mely valahol a sokk és a nevetés között ingadozik félúton.

Arról nincsenek információk, hogy a motorhoz hozzányúltak-e, nagyobb az esélye annak, hogy jelen esetben inkább a látványon volt a hangsúly. Annak ellenére, hogy én soha nem alakítanék át egy ilyen autót terepjáróvá, azt azért elismerem, hogy ránézésre korrekt munkát végeztek ennél a tuningnál, már ha ezt annak lehet nevezni.

Nissan Silva pickup tuning hátulról

Forrás:

Kapcsolódó írások

1977 Austin Mini 600 lóerővel
2019. július 13.
Hát tényleg nem! A 600 lóerősre tuningolt Austin Mini egészen más élményt nyújt, mint az eredeti 34 lovas verzió.
Ford pick up, zöld, oldalnézet, jobbról, alapjárat
2018. november 22.
A pickupok már évtizedek óta az amerikai megalománia szerves részét alkotják. Az elmúlt 100 évben számtalan példányuk jelent meg, de néhányuk igazi jelképpé vált.
Szakmai ártalom – 1995-ös S14-es Nissan Silvia
2018. március 22.
Ha egy drift eseményekre szakosodott fotós autóépítésbe kezd, akkor mi lesz az ideális választása? Hát persze hogy egy Nissan Silvia!
Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban