Ennél eszelősebb Silvia tuningot még nem láttál

Közzétéve:
2019-05-13, 13:47

A Nissan sportautójára rá sem lehet ismerni

A Nissan Silvia a japán autógyártó egyik legjellegzetesebb modellje, az S14-ek rendkívül népszerűek a tuning világában is, hiszen kiváló alapanyagot adnak az autóépítők szerelmeseinek. Az ennek a cikknek alapot adó jármű azonban már aligha nevezhető egy egyszerű tuningnak, hiszen olyan durván átépítették, hogy már a Silvia jelzőt is nehezen lehet ráaggatni.

Nissan Silvia pickup tuning elölről

Már az ötlet is teljesen eszelős, amelynek mentén megalkották ezt a szörnyet. Miért alakítana át egy józan eszű ember egy kiváló adottságokkal rendelkező sportautót egy hatalmas, ballonos gumikon haladó pickup modellé? Az autó tulaja nem aggódott ezen túl sokat, és belefogott az autóépítés történetének egyik legfurcsább projektjébe.

A Silviából terepjáróvá alakítás egyik fontos mozzanata az volt, hogy a tető egy részét le kellett nyesni. Ez minden bizonnyal jelentősen befolyásolta a kasztni merevségét, a kabin mögötti kis hátsó ablak viszont ránézésre szépen kivitelezett megoldás. Az eredmény egy egészen normális méretű plató, mely a japán sportgép hosszához képest jónak mondható. A tetőre került még egy csomagtartó installáció is, mellyel még robosztusabb megjelenést kapott az egykori Nissan.

Nissan Silvia pickup tuning oldalról

Hogy még jobban ráerősítsenek az off-road stílusra, a futóművet is át kellett alakítani. Megemelték a hasmagasságot legalább 35-40 centivel, azután pedig négy ballonos gumit raktak alá, mellyel minden bizonnyal komfortosabb lett a rugózás, mint az eredeti Silvia modell esetében. A végeredmény egy Mad Max stílusú járgány lett, az pedig biztosan állítható, hogy ezzel a járművel olyan reakciót lehet kiváltani az emberekből az utcán, mely valahol a sokk és a nevetés között ingadozik félúton.

Arról nincsenek információk, hogy a motorhoz hozzányúltak-e, nagyobb az esélye annak, hogy jelen esetben inkább a látványon volt a hangsúly. Annak ellenére, hogy én soha nem alakítanék át egy ilyen autót terepjáróvá, azt azért elismerem, hogy ránézésre korrekt munkát végeztek ennél a tuningnál, már ha ezt annak lehet nevezni.

Nissan Silva pickup tuning hátulról

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1966 Chevrolet C10 Fleetside
2019. augusztus 24.
Egy tuningcég porig ültette a poraiból feltámasztott közel 60 éves Chevy pickupot.
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit

További hírek