Erre a Skylinte GT-R Z-Tune modellre te is rákívánsz majd

Közzétéve:
2019-12-30, 09:30

Nagyon ritka a Nissan sportautójának ez a kiadása.

Volt több limitált szériája is a Nissan GT-R modellnek, ám talán ezek közül is a legizgalmasabb a Z-Tune kivitel. A Nissan és a Nismo még 2003-ban akart Z-Tune néven kiadni egy kisszériát, hogy az R34-es generációt méltóképpen küldjék nyugdíjba. Ám mire a projekt zöld utat kapott a vezetőségtől, az R34 gyártása már leállt.

A japánok azonban nem adták fel ilyen könnyen, a Nismo ugyanis vásárolt 12 használt Skyline R34 GT-R V-Spec modellt, mindegyiket kevesebb mint 30 ezer kilométerrel. Ezeket, és még további 7 autót (melyeket korábbi tulajok adtak nekik, hogy faragják át azokat) alakítottak át Z-Tune kivitelűre, így összesen 19 darab készült. Ezzel pedig egy nagyon ritka jószág lett belőle.

Az RB26DETT motort 2,8 literessé alakították, valamint egy nagyobb turbót raktak rá. Többek közt ezekkel sikerült elérni az 500 lovas teljesítményt, valamint a 3,8 másodperces 0-100-as gyorsulást. Az autó végsebessége pedig valahol 327 km/óránál volt, mely szintén letaglózó értéknek számít.

Egyetlen Midnight Purple III színű autó kivételével mindegyiket ezüstre fújták, ezek mindegyike rendkívül sokat ér manapság. Nem olyan régen egy ilyen ezüst példányt restauráltak Japánban, és ezt is arra a bizonyos lila színre fényezték. Most Ausztráliában krúzol ez a példány, és jó eséllyel a legdrágább R34 GT-R a világon, hiszen több mint 500 ezer dollárra (151 millió forint) becsülik az árát.

Kapcsolódó írások

2019. november 16.
Minden a Need For Speed-del kezdődött, később az álmok valóra váltak.
Mil-spec Hummer
2019. augusztus 14.
A friss Hummer tuning a Launch Edition #007 sorszámot kapta.

További hírek