2020. június 25. | 12:43

Kétség nem fér hozzá, hogy a Lexus RX és NX megjelenését elég egyedivé varázsolja.

Az SCL Global orosz tuner cég különböző karosszéria elemeket értékesít a Lexus RX és NX modellekhez, amelyekkel a japán gyártó crossoverei még felháborítóbb stílussal gurulhatnak az útra. Ez határozottan nem olyan embereknek szól, akik láthatatlanok akarnak maradni az úton.

A cég az RX kitet Goemonnak hívja, ennek a legdrasztikusabb változtatása az elején látható, ahol egy sokoldalú rács ékeskedik, amelynek vonalai közepére vezetik a szemet. Ez alatt egy kisebb splitter található, na meg a hatalmas légbeömlő nyílások. A motorháztető éles vonalai egészen a szélvédőig érnek. A drasztikus kerékjárati szélesítések még határozottabb kiállással vértezik fel a crossovert. A hátulja is markánsabb vonalakat kapott, a tető-spoiler és az ablak alatti kis ducktail szinte eltörpül a tekintélyes diffúzor mellett, amely közepén a kipufogónyílások figyelnek.

Kotaro névre hallgat a Lexus NX karosszériakészlete, és általános megjelenése nagyon hasonló az RX-éhez. A hűtőrács ebben az esetben is meglehetősen bonyolult, a tekintetet pedig itt is a képpont felé viszi. A splitter kissé különbözik, a motorháztető simább, viszont kapott két légbeömlőt, közel a szélvédőhöz. A szélesített sárvédő elemek, itt is visszaköszönnek.

A hátsó részen található egy új, éles spoiler a tetőn, amely egy hasonló darabhoz vezet az ablak alatt. A diffúzort a vastag, függőleges elemek teszik emlékezetessé, a kipufogó lejjebb kapott helyet, felette, rács található.

Ezek a kiegészítők az én stílusomhoz mérten túlságosan vadak, különösen az első rácsok. Kíváncsiságból megnézném az emberek arcát, ha meglátnak egy ilyet az utcán...