Így fest egy ízléses Dodge-tuning

Közzétéve:
2018-12-07, 16:03

A Tokiói Autószalon a világ nívós eseményeinek egyike, ahol a tunerek büszkén mutathatják meg több hetes vagy akár hónapos munkájuk virágzó gyümölcsét. Az Edge Customs ízléses kitet készített ennek a Dodge Challengernek!

1970-ben mutatkozott be az amerikai gyártó által nevet kapott Challenger, vagyis annak első generációja. Négy éven át gyártották, az azt követő négy évben pedig mondhatni nem történt semmi az autóval, ’78-tól kezdtek el a második generáción munkálkodni. A jelenlegi, harmadik viszont immáron tíz éve porondon van.

Dodge Challenger tuning

A három generáció során készült modellek nagyban különböznek egymástól, de előnyükre szolgál, hogy mindegyiknek meg van a maga szépsége. Szívemhez legközelebb talán az igazi klasszikus, amerikai izomautót képviselő ’70-es modell áll, de, amint megláttam ezt az ízlésesen kipofozott példányt, melyet a Tokiói Autószalonon állítottak ki, bevallom, kicsit elgondolkodtam.

Dodge Challenger

Sok tuner abba a hibába esik, - ha egyáltalán ezt lehet hibának nevezni – hogy addig-addig módosítgatják autójukat, amíg az már szinte teljesen funkcionalitását veszti. Nem túlzok, ha azt mondom, porig van ültetve ez a Challenger, de ez a folyamat része, itt elsősorban nem a használhatóságot, hanem a szépséget kell figyelembe venni. Továbbá gondolj csak bele, mennyi munka rejlik ebben a több tonnás vasmasinában…

Dodge Challenger SRT hátulról

Dodge Challenger Work Meister SR1 kerékkel

Az Edge Customs műhelye csodálatos body kiteket fejlesztett többek közt Mustangok és Challengerek számára. Noriyoshi-san elképzelése az volt, hogy minél jobban kihangsúlyozza az autó mérete-adta lehetőségeket.  Olyasmin törte a fejét, ami nem csak az „agresszív faktort” jelképezi, hanem egy kis versenyszellemre is hajaz.

Hogy mindez kivitelezhető legyen, Noriyoshi-san sárvédőket tervezett a járműre elölre és hátulra, továbbá olyan elemeket szerelt az autóra, melyeknek fontos aerodinamikai szerepük van. Oldalra szoknyák, elölre splitter, a vadonatúj hűtőrács két oldalához pedig légterelő-elemek lettek illesztve.

Dodge Challenger Edge Customs felirat

A kacsafarok-szárnyra külön kitérnék, ugyanis rendkívül jól passzol az SRT méretes hátsójához, továbbá erőteljesebbé és sportosabbá varázsolja azt. A jármű alá AirREX felfüggesztést operáltak, a végső megjelenést Work Meister S1R kerekek és Pirelli P Zero abroncsok teszik teljessé.

Dodge Challenger SRT felülnézetből

Az R-Line kit összességében pont olyanná tette az autót, amilyet Noriyoshi-san elképzelt. Kissé elszomorít, hogy az autó belsejéről és teljesítményéről nem közöltek információt, de, mint ahogyan azt már az elején említettem, ezesetben a külső a lényeg. Remélem azért a legnagyobb, 6,4 literes V8-as erőforrás duruzsol az autó motorterében. Ezzel a motorral egyébként a Challenger 485 lóerős teljesítményre képes, melyet 6100-as fordulatszámon ad le.

Forrás:

Kapcsolódó írások

1966 Lincoln Continental, fekete 2+2 kupé, ültetett
2018. október 26.
Most végre megtudhatod, melyik autók voltak az amerikai autógyártás történetének legtermetesebb példányai
1966 Oldsmobile Tornado
2019. április 22.
A General Motors 1966-ban előállt egy teljesen új Gran Turismóval, amit a Ford Thunderbird vetélytársaként képviseltetett. Ő az első generációs Oldsmobile Toronado
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói