Ilyen, ha az oroszok tuningolnak: Fiat Uno hengerenkénti kipufogódobbal

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-03-22, 07:00

Azt jól tudjuk, hogy az orosz autós barátainkat egyáltalán nem kell félteni, de az a sok őrültség, amit a Garage 54 művel az autókkal azt ép ésszel nem lehet felfogni.

A Garage 54 csapatát azt hiszem, már nem kell bemutatnunk. Ők azok, akik az unalomtól vezérelve és valószínűleg nem kevés vodkától fűtve mindenféle autós őrültséget találnak ki. Fantáziájuk nem ismer határokat vagy lehetetlent: nemrég megnézték mi történik, ha nagy sebességnél hátramenetbe kapcsolják a váltót, ha az alufelninek egy kivételével mindegyik küllőjét elfűrészelik, vagy milyen az, amikor egy Toyota Landcruiser fékbetétjeit iPhone-okkal helyettesítik.

Garage 54 Fiat Uno hengerenkénti kipufogódobbal
Gyönyörű lett a négy dobbal az öreg Fiat Uno

Legújabb alkotásuk ez a szerencsétlen Fiat Uno. A négyhengeres kis benzinmotorjára 4 darab kipufogódobot szereltek, azaz minden henger kapott egy sajátot. Hogy minek, azt ők se nagyon tudják, a videó alapján azt várták a beavatkozástól, hogy az autó sokkal csendesebb lesz mint korábban. De nem lett, ráadásul a kilátást is meglehetősen rontja a kreálmány és valószínűleg a rendőrök sem örülnének, ha ezzel az autóval utcára menne valaki.

Garage 54 Fiat Uno orosz tuning
Szemfülesek kiszúrhatják, hogy valami nem stimmel a hátsó keréknél sem. Bizony, ez az autó több átalakításon is túl van már

De ez a kis Uno valószínűleg a kipufogórendszer átalakítása nélkül se mehetne ki a forgalomba, miután korábban egy szép nagy adag fémet már kifűrészeltek az oldalából annak érdekében, hogy nyolc (!) darab kereket szereljenek alá. Mostanra az extra (felesleges) kerekeket kiszerelték, de a beavatkozás nyoma, a szép nagy kerékjárati ívek ott maradtak. Érdemes megnézni az alábbi videót és a Garage 54 további alkotásait is. A jókedv garantált.

Kapcsolódó írások

Garage 54 helikopter géppuska kipufogós Lada
2020. május 04.
Ismét alkottak az őrült orosz autótunerek: a Garage 54-nél ezúttal egy Lada kipufogóját építették át.
2018. december 28.
A Mercedes G63 AMG-t már láthattad 6 keréken gurulni, most viszont itt van egy sokkal olcsóbb alternatíva, Lada Nivából elkészítve

További hírek