2021. március 10. | 16:10

A tuner garázs így ünnepelte az ezerkettes 50. születésnapját.

A Lada 2101 1970 és 1988 boldogította vagy éppen szomorította meg az emberek mindennapjait. A Fiat 124 alapjaira épülő, oroszok által áthangolt modell a keleti blokk számos országába eljutott, de a távoli nyugatra is exportáltak belőle.

A korai példányok sűrű bordás műszerfala, kürtkarikás kormánya, jobb esetben piros bőrrel bevont ülései érnek igazán sokat, mert ahogy az lenni szokott, a gyártási ciklusának végéhez érve egyre silányabb anyagokat használtak a beltérben.

Egy bulgáriai tuningcég viszont egészen egyedi módon gondolta újra a cikkben szereplő példány utasterét, ezzel ünnepelve az 1200-as 50. születésnapját.

Természetesen az autó ki lett belezve, az összeszerelés során modern zaj- és hőszigetelőket kapott, egyedi középső konzolt és hangrendszert helyeztek el benne, a bőr bevonatú váltókar alatt egy alumínium plakett hirdeti a gyártás dátumát és a tulajdonos nevét. Egyedül a klasszikus szellőzőnyílások maradtak meg eredeti formájukban, az ülések egy Toyotából származnak, valamint alumínium pedálsort, fakormányt és fehér műszeregységeket kapott az autó. Az egyedi interior-felújítás nagyjából négy hónapot vett igénybe.