Íme egy VW Bogárba oltott 2JZ tuning

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-07, 14:20

Egy driftcsapat változtatott egy Bogarat elképesztő szörnyeteggé. A kérdés már csak az, hogy bele szabad-e tenni egy ilyen autóba egy ilyen motort?

A különleges Volkswagen egyenesen Thaiföldről származik, ahol a Thepprathan Sarkham Drift Team elég komoly módosításokat hajtott végre rajta. A bogárhátú eredetileg egy négyhengeres motorral volt szerelve, ami hátul helyezkedett el, ez a modell viszont egy turbófeltöltős 2JZ erőforrást kapott, egyenesen egy Toyota Suprából, amit előre szereltek be. Egyébként ezt a motort előszeretettel teszik bele más kocsikba is, hírnevén egyébként a Halálos Iramban sztárjai is növeltek.

VW tuning motor tere felülről, szemből

A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a 2JZ motort a hatalmas tubófeltöltővel alig tudták betenni az orrába, ahol egyébként a csomagtérnek kellene lennie. A megoldás elég nagy kreativitást igényelt a csapat mérnökeitől, hiszen mint láthatjuk, a cooler már csak a kasztnin kívül kapott helyet.

VW bogár tuning hátulról, féloldalról

Hátul pedig mintha a hűtőradiátor és a tank lenne látható a képen. Nagy kérdés még így az egyensúly, hiszen a karosszéria farmotoros megoldásra lett tervezve. Ez azonban a csapatnak még akár jól is jöhet. A vázát a Nissan Silvia modelltől kölcsönözték, amit a már korábban említett filmben is alaposan megforgattak egy-két jelenetben.

Az autó teljesítménye így lett egészen elképesztő, 640 lóerős, viszont az autó beállításai rendkívül konzervatívak lehetnek, hiszen normális esetben ezt a terhelést a bogárhátú egyszerűen nem bírná ki. Az autót aktívan használják versenyzésre, amit nagyon megnéznénk mi is.

Amennyiben érdekelnek további Volkswagen modellek, nézd meg alábbi videónkat.

Ha nem indul el, kattints és nézd meg Youtube csatornánkon.

Kapcsolódó írások

Egy Beetle pick-up alapokon – V6-os bogár tuning
2018. szeptember 04.
Német bódé, amcsi alvázzal és motorral egy kanadai fanatikus keze nyomán.
2019-es Toyota Supra tuning elülről
2019. október 18.
A Toyota sportautója máris kedvelt tuningalapnak számít.

További hírek