Akár te is James Bondnak érezheted magadat ebben a golyóálló és kütyükkel teli Aston Martin Vantage-ban, amelyet az extrém járműbiztonságra specializálódott AddArmor készített.

Az amerikai cég B4-es védelmi szintje 32 ezer dollárról (aktuális árfolyamon átváltva 10,6 millió forintról) indul és képes ellenállni a .44-es magnum, a .357-es magnum és a 9 mm-es parabellum lövedékeknek is. Emellett opcionális extraként kérhető az árammal feltöltött ajtókilincs, ami sokkolja az illetéktelen behatolókat. Ahogy azt A holnap markában című Bond-filmben is láthattuk egy BMW 750iL-től.

Az AddArmor szakemberei mindenre gondoltak, ezért a kipufogócsöveket egy ráccsal zárták le, ezáltal megakadályozva, hogy egy potenciális merénylő idegen objektumokat helyezzen el bennük. Az üzemanyagtartály is robbanásbiztos, emellett az autóban kompozit anyagokkal megerősített tűzfal található, az edzett acéltető pedig megvédi az utasokat az esetleges támadásoktól.

Ezen kívül az amerikai cég átdolgozta a felfüggesztés beállításait, hogy az autó megbirkózzon a páncélzat miatt megnövekedett súllyal. Ráadásul a módosításoknak köszönhetően a Vantage még akkor is képes átvinni az aszfaltra a V8-as motor erejét, ha az abroncsok teljesen laposak.

Ebben az egyedülálló Vantage-ban a gyári, ikerturbós V8-as motor dolgozik, amely 510 lóerős teljesítményt és 685 newtonméter nyomatékot képes leadni egy nyolcfokozatú automataváltó segítségével. Megjelenését tekintve az Aston szinte semmiben sem különbözik egy teljesen átlagos Vantage-tól. Az egyetlen árulkodó jelet a kipufogó borítása jelenti.

Nyitókép: Aston Martin