Különleges, First Edition változatban jön a BMW X5 és az X6 M Competition

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-10-21, 13:30

A német márka nem először csinál ilyen szériát. Valószínűleg most is hamar elfogyhatnak.

A BMW számára nem idegen a First Edition kivitelek gyártása, csináltak már a Z4, az M5, az i8 Roadster és az M8 Gran Coupe modellhez is. Most az X5 M Competition és az X6 M Competition kap ilyen kivitelt. Ezt a két típust egyébként 2019 októberében mutatták be, most pedig kívül belül megújítják őket. Ebből a sorozatból mindössze 250 darab készül mindkét modell esetében.

BMW X6 M Competition féloldalról

Az autó külsejét tekintve elérhető a BMW Individual Frozen Dark Silver és a Frozen Marina Bay Blue változat is, amely nagyon divatos, elegáns külsőt kölcsönöz az autóknak. A kerekei elöl 21, hátul 22 colos méretűek, csillagküllős formában, Jet Black színben. A karosszéria sportos jellegéhez hozzátesz, hogy szénszálas elemekkel látták el egyes részeit. A különkiadások egyedi M Carbon visszapillantó tükröket kaptak, az új BMW X6 M Competition pedig szintén M Carbon légterelő szárnyat. Ugyanilyen továbbá a motorborítás is.

BMW X5 és az X6 M Competition belső tere

Az utasteret mind a BMW X5 M Competition és az X6 M Competition esetén a BMW Individual Merino bőr díszíti amellett, hogy a színek a Silverstone és a Midnight Blue árnyalatokban pompáznak. Az autó belsejének exkluzivitását és sportosságát a fekete Alcantara bélések és különleges varrás adja. A modell különlegességét még az ezüstszínű „First Edition 1/250” felirat mutatja.

BMW X5 és az X6 M Competition belső tere és egyedi anyagai

Motorikus változtatás nincs, hiszen ugyanaz a két turbófeltöltős, 4,4 literes, 625 lóerős, V8-as erőforrás dolgozik mindkettőben. Ehhez jön hozzá a nyolcsebességes automata váltó. Mindössze 3,8 másodperc alatt van álló helyzetből 100 km/órás sebességen.

Ha szereted a BMW X5-ös szériáját, akkor nézd meg alábbi tesztünket. Amennyiben nem indul a videó, kattints és nézd meg az Alapjárat Youtube csatornáján.

Prémium autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!

Kapcsolódó írások

BMW M5 Competition
2020. június 17.
Továbbra is a 4.4-es V8 dolgozik a motorháztető alatt.
2018 Toyota Supra kémfotón
2018. szeptember 26.
A GR Suprát már több cikken keresztül szét szedtük nektek az elmúlt fél év alatt, de most végre itt az utcai verzió is!

További hírek