Nem kell többé várni a BMW M8 Gran Coupéra és annak Competition változatára sem

Közzétéve:
2019-10-10, 14:03

A 8-as BMW négyajtós sportkupéjának legerősebb modellváltozata is megérkezett

A legfrissebb, BMW 8 Gran Coupéról nem is olyan rég tettek közzé még több képi anyagot, most viszont itt van a négyajtós sportkupé csúcsmodellpárosa. A Gran Coupé sportos változatait az M8 Coupé műszaki alapjaira, a BMW M8 GTE versenyautóval párhuzamosan fejlesztették ki és természetesen a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján tesztelték.

BMW M8 Gran Coupé

A szokásokhoz híven nagyobb légkivezető nyílások, aerodinamikailag optimalizált M külső visszapillantó-házak, hátsó légterelő szárny jelenik meg az újdonsült modelleken. Az M8 Gran Coupé és a Competition Gran Coupé piaci bevezetése a 400 példányban elkészülő BMW M8 Gran Coupé First Edition különkiadással veszi kezdetét.

BMW M8 Gran Coupé Competition

A már jól ismert, 4.4 literes V8-as kap helyet a motortérben, melynek maximális teljesítménye a BMW M8 Gran Coupé esetében 600, a BMW M8 Competition Gran Coupénál pedig 625 lóerő. Az erőátvitelről a nyolcfokozatú M Steptronic automataváltó gondoskodik, az M8 Gran Coupé így 3,3 másodperc alatt, míg a Competition Gran Coupé 3,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. Vajon megér egy tizedet és plusz 25 lóerőt a tekintélyesebb Competition?

BMW M8 Gran Coupé hátsó

Az xDrive összkerékhajtás az aktív hátsó diffivel dolgozik azon, hogy megzabolázza ezt a brutális erőt, így alapértelmezésben 4WD-ben közlekedhetünk, de egy gombnyomásra válthatunk a 4WD Sport módra, nagyobb arányú teljesítményt továbbítva a hátsó kerekekre. A DSC OFF lehetőséggel pedig a 2WD üzemmódra kapcsolhatunk. A futómű sem maradhatott változatlan, így ezen alkatrészeket a finomhangolás után extrém feszesen kapcsolták a karosszériavázhoz, a változó áttételű, elektromechanikus M Servotronic kormánymű és az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítók az alapfelszereltség részei.

BMW M8 Gran Coupé interior

A BMW M8 Gran Coupé és M8 Competition Gran Coupé 2019 novemberében, a Los Angeles-i Autószalonon mutatkozik be a nagyközönség előtt, a kész példányok 2020 áprilisában érkezhetnek meg az utakra.

Ha éppen BMW vásárláson töröd a fejed, nézz körül a Pannonhandel.eu weboldalán, ahol szép számmal találsz megkímélt állapotú BMW modelleket. Keresd a Pannonhandel Zrt. munkatársait (+36 20 262 22 62, [email protected]) bizalommal!

Forrás:

BMW

További autós hírek

Az eset Lengyelországban történt a napokban. A felvételen az látható, ahogy egy 15 éves lány megpróbál átkelni este a zebrán,…

30 ezer forintos bírságot is kaphat az, aki indokolatlanul használja a ködlámpát, aki pedig többször is megszegi ezt a szabályt,…

“FIGYELEM! Édesapám s jómagam kollégája és egyben nagyon jó barátunk súlyos MENTŐBALESETET szenvedett a mai napon Pusztaszabolcson és nagyon sok…

Oroszországban, Szamara városában,  az Olvi nevű olajtársaság találta ki a nem kis “forgalmat” generáló akciót. Ingyen adták a benzint, de…

Alkoholmámorban úszó sofőrre hívták ki a rendőröket a Népligetben – számoltak be a ripost-nak szemtanúk. Szerda délután a 9. kerületben,…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
BMW M8 Competition
2019. október 30.
A piacon egyre több olyan erőteljes sportautóra lehet felfigyelni, amelyekre külön abroncsokat fejlesztettek ki az ismert gyártók.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!