Nem kell többé várni a BMW M8 Gran Coupéra és annak Competition változatára sem

Közzétéve:
2019-10-10, 14:03

A 8-as BMW négyajtós sportkupéjának legerősebb modellváltozata is megérkezett

A legfrissebb, BMW 8 Gran Coupéról nem is olyan rég tettek közzé még több képi anyagot, most viszont itt van a négyajtós sportkupé csúcsmodellpárosa. A Gran Coupé sportos változatait az M8 Coupé műszaki alapjaira, a BMW M8 GTE versenyautóval párhuzamosan fejlesztették ki és természetesen a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján tesztelték.

BMW M8 Gran Coupé

A szokásokhoz híven nagyobb légkivezető nyílások, aerodinamikailag optimalizált M külső visszapillantó-házak, hátsó légterelő szárny jelenik meg az újdonsült modelleken. Az M8 Gran Coupé és a Competition Gran Coupé piaci bevezetése a 400 példányban elkészülő BMW M8 Gran Coupé First Edition különkiadással veszi kezdetét.

BMW M8 Gran Coupé Competition

A már jól ismert, 4.4 literes V8-as kap helyet a motortérben, melynek maximális teljesítménye a BMW M8 Gran Coupé esetében 600, a BMW M8 Competition Gran Coupénál pedig 625 lóerő. Az erőátvitelről a nyolcfokozatú M Steptronic automataváltó gondoskodik, az M8 Gran Coupé így 3,3 másodperc alatt, míg a Competition Gran Coupé 3,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. Vajon megér egy tizedet és plusz 25 lóerőt a tekintélyesebb Competition?

BMW M8 Gran Coupé hátsó

Az xDrive összkerékhajtás az aktív hátsó diffivel dolgozik azon, hogy megzabolázza ezt a brutális erőt, így alapértelmezésben 4WD-ben közlekedhetünk, de egy gombnyomásra válthatunk a 4WD Sport módra, nagyobb arányú teljesítményt továbbítva a hátsó kerekekre. A DSC OFF lehetőséggel pedig a 2WD üzemmódra kapcsolhatunk. A futómű sem maradhatott változatlan, így ezen alkatrészeket a finomhangolás után extrém feszesen kapcsolták a karosszériavázhoz, a változó áttételű, elektromechanikus M Servotronic kormánymű és az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítók az alapfelszereltség részei.

BMW M8 Gran Coupé interior

A BMW M8 Gran Coupé és M8 Competition Gran Coupé 2019 novemberében, a Los Angeles-i Autószalonon mutatkozik be a nagyközönség előtt, a kész példányok 2020 áprilisában érkezhetnek meg az utakra.

Ha éppen BMW vásárláson töröd a fejed, nézz körül a Pannonhandel.eu weboldalán, ahol szép számmal találsz megkímélt állapotú BMW modelleket. Keresd a Pannonhandel Zrt. munkatársait (+36 20 262 22 62, [email protected]) bizalommal!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

BMW

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
BMW M8 Competition
2019. október 30.
A piacon egyre több olyan erőteljes sportautóra lehet felfigyelni, amelyekre külön abroncsokat fejlesztettek ki az ismert gyártók.

További hírek