2024. január 10. | 16:50

Az utólagos tuningnak köszönhetően a motor akár 820 lóerős teljesítménye leadására is képes lehet.

Az autótuningra szakosodott Keyvany vállalat egy őrült Mercedes-Benz G-osztály megoldással köszöntötte az új évet. Az AMG G63 alapján készült SUV az a kiinduló modell merevségéhez képest különleges külső jegyekkel rendelkezik, ezáltal imponálhat a különleges ízléssel rendelkező, gazdag vásárlóknak.

A szürke és fekete színekben pompázó külsőt megújult első és hátsó lökhárítók, a karosszériát szélesítő elemek, utángyártott felnik, valamint módosított hűtőrács teszi különlegessé. Utóbbi jobb szélén három sárga csík található, mely illeszkedi a jármű belső terében uralkodó színekhez.

Ami azt illeti, a mustársárga színválasztás sokak számára extrém megoldás lehet, kontrasztként főleg a műszerfal és a kormánykerék kapott karbonszálas elemeket. A luxus kiemelése céljából az SUV csillagfényes tetőkárpitot kapott, ilyen megoldásokat leggyakrabban Rolls-Royce modellekben lehet látni. A Keyvany emblémái több helyen is megjelennek a belső térben, többek között az üléseken is találkozhatunk velük.

A G-Wag szóló Instagram bejegyzésből a műszaki adatokra is fény derül. A 4 literes turbófeltöltős V8-as motort a gyári 577 lóerőhöz képest 820 lóerőig pumpálták fel. Ha a hajtóegység többi eleméhez nem nyúltak, az SUV valószínűleg négykerék-meghajtással, és kilencsebességes, automata sebességváltóval rendelkezik.

Az extravagáns kinézetű jármű áráról nincs információink. A Mercedes-AMG G63 179 ezer dollárba kerül az Egyesült Államokban, ez átszámítva 61 millió forintnak felel meg. Az extra kiegészítőkre, valamint a felturbózott teljesítményre való tekintettel ez a szám a tárgyalt autóval kapcsolatban ennél csak magasabb lehet.

Ha érdekelnek további átalakítások, ide kattintva egy újabb AMG G63 tuningról olvashatsz. Vigyázat, egy 900 lóerős sivatagi terepjáróról van szó!

Pixabay