2020. október 16. | 15:19

A Heico Sportiv csapata nem nyugodott bele a sebességkorlátozás, így a száguldásra vágyók visszakaphatják a régi végsebességeket.

Nincs abban semmi meglepő, hogy az autótuninggal foglalkozók állandóan próbálják feszegetni a határokat. A Volvo legújabb modelljei beépített sebességhatárolóval kerülnek a piacra, mely azt jelenti, hogy az autók maximum 180 km/h-s sebesség elérésére képesek.

A német Heico Sportiv, Volvo-tuninggal foglalkozó csapata úgy döntött, kiiktatják a svéd autógyártó sebességkorlátozóját. Ehhez egy olyan szoftvert használtak, mellyel a lóerők számát tudják növelni, ezáltal a végsebesség is 30-70 km/h-val növekszik. Sokak szerint ez nem egy jelentős különbség, ám arra pontosan elég, hogy a Volvo új autói visszakapják a régi modellek végsebességét.

Amikor a Volvo bejelentette a beépített sebességkorlátozó használatát, az autósok egy része megértette a döntés hátterét, másokból azonban heves indulatokat váltott ki. Néhány vásárló olyannyira messzire ment, hogy azzal fenyegetőzött, visszamondja a korábbi rendelését, és egy másik gyártótól fog vásárolni. Ez a probléma főleg az európai piacokon jelentkezett, az amerikaiak már hozzászoktak az alacsonyabb sebességekhez.

Fontos megjegyezni, hogy a beépített sebességhatároló az elképesztő teljesítményre képes Volvo S60 T8 Polestar modellben is megtalálható. A 405 lóerős T8 mindössze 4,4 másodperces 0-100 gyorsulásra képes, korábbi végsebessége 250 km/h volt – a korlátozás miatt egy kicsit vissza kell fogni a lovakat. 

A Heico Sportiv ígérete szerint a következő hónaptól válik elérhetővé a sebességhatárolót kijátszó megoldás.